Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
30.08.2017 11:41

Nová futbalová aréna bude mať kapacitu 9000 divákov


Na snímke vedúci komunikačného referátu mesta Košice Jozef Marko ukazuje vizualizáciu Košickej futbalovej arény. Snímka zdroj: (tasr, František IVÁN).


Na stavenisku Košickej futbalovej arény v súčasnosti Inžinierske stavby, a.s., dokončuje prípravné práce.


Do konca novembra budú podľa vedúceho komunikačného referátu košického magistrátu Jozefa Marka preložené všetky inžinierske siete, vybudovaná splašková a dažďová kanalizácia a pripojený teplovod.       

"Všetky tieto prípravné práce majú byť ukončené do novembra 2017. V súčasnosti prebieha takisto verejné obstarávanie na výber zhotoviteľa stavby. Predpokladáme, ak všetko úspešne pôjde, lebo musíme dodržiavať, samozrejme, zákon o verejnom obstarávaní, tak samotná výstavba košickej futbalovej arény by mala začať začiatkom roku 2018," uviedol Marko s tým, že predpokladaný termín ukončenia je v polovici roka 2019.       

"Zmluvný termín v prípade nejakých ďalších neočakávaných problémov je do konca roku 2020. Mesto Košice má k dispozícii na výstavbu košickej futbalovej arény 12 miliónov eur, z toho 8 miliónov eur je finančná výpomoc z ministerstva financií so splatnosťou na desať rokov a 4 milióny eur je dotácia z ministerstva školstva," vysvetlil Marko.       

Nová Košická futbalová aréna bude podľa jeho slov spĺňať v tejto kategórii kritériá a parametre európskej futbalovej federácie UEFA a takisto Slovenského futbalového zväzu. "Kapacita štadióna bude 9000 divákov, za určitých okolností môže byť rozšírená aj na viac ako 12 000. V blízkosti budú dve tréningové ihriská a, samozrejme, aj parkovacie plochy s tým, že v prípade väčšieho náporu návštevníkov má mesto k dispozícii spevnené plochy, ktoré budú môcť byť využité na parkovanie v blízkom okolí arény," dodal Marko.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2017
Začali sa práce na Košickej futbalovej aréne
Dnes (30. 5.) o 9. hodine prebehlo odovzdanie a prevzatie staveniska stavby „Košická futbalová aréna – príprava územia".
viac
28.07.2021
Otvorenie nového urgentu v nemocnici v Šaci plánujú v apríli 2022
V nemocnici v košickej Šaci pokračujú práce na výstavbe nového urgentného príjmu s minimálnym a vzhľadom na pandemickú situáciu akceptovateľným časovým sklzom. Jeho slávnostné otvorenie sa predpokladá v apríli budúceho roka.
viac
21.01.2022
Začalo sa VO na výstavbu Národného tréningového centra Košice
V metropole východu by sa už v tomto roku mohlo začať s výstavbou ďalšieho športoviska národného významu zameraného najmä na tenis a bedminton.
viac
28.09.2023
Košická Steel aréna má prejsť rekonštrukciou za viac ako 5,7 milióna eur
Košická Steel aréna má prejsť rekonštrukciou za viac ako 5,7 milióna eur bez DPH. Cieľom je znížiť jej energetickú náročnosť. Práce by sa mali realizovať od konca apríla do polovice septembra budúceho roka. Má ísť o najväčšiu investíciu do tejto multifunkčnej haly od jej otvorenia v roku 2006.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %