Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
30.10.2021 04:45

Neziskovky organizujú zbierku teplých vecí pre ľudí bez domova


Ilustračná snímka


Neziskové organizácie pomáhajúce v Bratislave ľuďom bez domova vyhlásili viacero verejných zbierok teplých vecí. Organizácia Depaul Slovensko urgentne potrebuje nohavice, trenky, mikiny, bundy i topánky.


Radi tam však prijmú aj veci, ako pánske čiapky, hrubé teplé ponožky, dáždniky, pršiplášte, spodnú bielizeň, tričká s dlhým aj krátkym rukávom, všetky veľkosti mikín a svetrov, tenisky veľkosti 42 - 45, športové nohavice, tepláky i opasky. Vo svojej nocľahárni Depaul potrebuje i potraviny. Najnutnejšie kávu, mlieko, sirup či paštéty. Taktiež respirátory kategórie FFP3 a FFP2. Viac informácií o tom, kde a aké veci organizácia zbiera, nájde verejnosť na webe depaul.sk.       

Občianske združenie Vagus tiež rado od ľudí prijme do konca októbra zimné bundy, zimnú obuv, mikiny s kapucňou, nohavice, čiapky, rukavice, dámske pančušky či pánske spodky. "Do nášho šatníka si chodia počas chladných dní desiatky ľudí bez domova po teplé veci. Majú možnosť si vybrať z toho, čo na sklade aktuálne máme. Za ten čas, čo túto službu prevádzkujeme, vieme preto zostaviť presný zoznam vecí, o ktoré bude najväčší záujem," uviedla organizácia. Bližšie inštrukcie k zbierke nájde verejnosť na webe vagus.sk.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.02.2018
Pre pomoc ľuďom bez domova v mrazoch funguje SOS linka i aplikácia
V Bratislave funguje v aktuálnom mrazivom počasí pre pomoc ľuďom bez domova aj SOS linka občianskeho združenia (OZ) Vagus s číslom 0949 655 555 alebo mobilná aplikácia Vagus SOS. Ľudia tu môžu nahlásiť polohu a stav človeka bez domova na území hlavného mesta, ktorý v mrazoch potrebuje pomoc.
viac
21.10.2021
Vagus spustil zbierku teplého oblečenia pre ľudí bez domova
Občianske združenie (OZ) Vagus, ktoré sa v hlavnom meste venuje pomoci ľuďom bez domova, spustilo verejnú zbierku zimného oblečenia. Teplé oblečenie môžu ľudia v rámci zbierky nosiť do 31. októbra. Združenie o tom informuje na sociálnej sieti.
viac
17.09.2022
V Domci pre nedostatok zdrojov obmedzili služby pre ľudí bez domova
V bratislavskom dennom centre Domec, ktoré pomáha ľuďom bez domova, zaviedli pre náročnú finančnú situáciu úsporné opatrenia. Počas nedieľ a sviatkov ho dočasne zatvorili a obmedzili rozpočet na nákup potravín.
viac
24.11.2022
Noc vonku opäť vyjadrí spolupatričnosť s ľuďmi bez domova
Na zhoršujúcu sa situáciu ľudí bez domova i tých najchudobnejších opäť upozorní podujatie Noc vonku 2022 v Bratislave.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %