Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
15.07.2016 06:58

Nesrovnal: Mesto venuje Milión pre Bratislavu


Snímka zdroj: (mmb).


Bratislave sa podarilo v tomto roku uzavrieť veľké projekty. Keďže hlavné mesto dobre hospodárilo, z ušetrených peňazí sa rozhodlo rozbehnúť projekt „Milión pre Bratislavu“. Peniaze sú určené pre rozvojové projekty mesta, ktoré zlepšia život Bratislavčanom.


Bratislava tento rok ukončila viaceré strategické projekty: dokončenie Starého mosta, sprevádzkovanie električky do Petržalky, obnova Dunajskej promenády, oprava 35 km ciest či revitalizácia zelene a verejných priestranstiev. Primátor Ivo Nesrovnal si uvedomuje, že mesto na svoj rozvoj potrebuje aj malé projekty, ktoré zlepšia život obyvateľom hlavného mesta.

Ako informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal: „Po úspešných veľkých projektoch prichádzajú konečne na rad menšie projekty. Myslím si, že Bratislavčania si ich po rokoch plátania problémov naozaj zaslúžia.“

Projekt „Milión pre Bratislavu“ obsahuje tematické projekty v hodnote jedného milióna eur. Hlavné mesto ich bude realizovať v mestských častiach a sú určené Bratislavčanom. Financovať ich bude z mestského rozpočtu.

„Napriek tomu, že Bratislava je dlhodobo finančne podvyživená, dobrým hospodárením sa nám podarilo ušetriť v rozpočte peniaze, ktoré chceme venovať Bratislavčanom. Projekty sme vyberali v rámci pracovnej skupiny odborníkov z magistrátu tak, aby sme pokryli skoro každú oblasť života a smerovali do všetkých mestských častí“, uviedol Nesrovnal.

Milión pre Bratislavu:

- obnova zábradlí v meste v celkovej dĺžke 22 km, ktoré sa budú natierať v jednotnom dizajne a kde to bude potrebné (napr. na Bajkalskej), aj opravovať

- letné stáže na vybraných oddeleniach magistrátu

- vytvorenie nových oddychových miest v Lesoparku, ktorý patrí medzi obľúbené miesta Bratislavčanov pre oddych a relax (budú sa rekonštruovať altánky, postaví sa nová vyhliadková veža a v pláne je aj „domček na strome“, kde sa bude dať ubytovať a prespať)

- investície do športu pre mestské školy, konkrétne do infraštruktúry základných umeleckých škôl a centier voľného času (vybudovanie športovísk a ihrísk prístupných aj verejnosti v mimoškolskom čase, revitalizujeme napr. areál ZUŠ na Daliborovom nám. v Petržalke)

- nový mobiliár pre letné kúpaliská Tehelné pole, Lamač, Delfín, Krasňany (od lavičiek, ležadiel, smetných košov až po posilňovacie zariadenia a preliezačky)

- modernizácia dopravného informačného systému na hlavných bratislavských ťahoch v zmysle doplnenia informačných tabúľ na križovatkách o stave plynulosti cestnej premávky na frekventovaných cestných úsekoch

- vybudovanie nových moderných detských ihrísk s fitnes prvkami v parkoch a na verejných priestranstvách v rôznych mestských častiach

- deväť osviežujúcich fontán s efektom tzv. vodnej hmly

„Milión pre Bratislavu“ je pilotným projektom, ktorý rozbieha primátor hlavného mesta, aby sa Bratislava rozvíjala a stala sa moderným mestom, v ktorom sa dobre žije. Aj ďalšie ušetrené peniaze chce investovať do rozvoja Bratislavy – do projektov, ktoré zlepšia život jej obyvateľom.

 

Autor: (mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2016
Piešťany chcú spustiť pilotný ročník participatívneho rozpočtu
Pilotný ročník participatívneho rozpočtu (PR) chcú v meste spustiť ešte pre tento rok. Poskytne obyvateľom príležitosť podať projekty na zlepšenie života v meste.
viac
10.02.2017
Petržalka podporí zaujímavé projekty
Po zmene pravidiel poskytovania účelových dotácií pre neziskové organizácie, rôzne spolky a združenia či právnické osoby vykonávajúce verejno-prospešnú činnosť si o dotáciu požiadalo 95 uchádzačov.
viac
18.04.2017
Župa rozdelila na dotáciách viac ako dva milióny eur
Poslanci Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja na svojom XXV. pracovnom zasadnutí 31. marca schválili návrhy na poskytnutie dotácií pre rok 2017 z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy.
viac
14.07.2017
Burza nápadov k občianskemu rozpočtu 2018
Hlavné mesto SR Bratislava aj v roku 2018 vyčlení časť mestského rozpočtu na účely občianskeho rozpočtu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %