Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
17.01.2017 01:00

Nadšenci bežeckého lyžovania si môžu zašportovať priamo v meste


Kremnica v zime.


Nadšenci bežeckého lyžovania si môžu zašportovať priamo v centre Kremnice. Cez víkend vznikla na ľahkoatletickom a futbalovom ihrisku upravená dráha pre fanúšikov bežkovania.


Okrem raja bežkárov na Skalke pri Kremnici, kde sa nachádzajú upravené trate dlhé niekoľko desiatok kilometrov, si domáci, ale aj návštevníci Kremnice môžu užiť tento obľúbený zimný šport priamo v centre mesta.       

Nápad upraviť bežecké trate na ľahkoatletickom a futbalovom ihrisku vznikol už vlani, no pre slabé snehové podmienky sa ho nepodarilo zrealizovať. "Iniciatívu občanov a mesta sa nám podarilo zrealizovať tento rok," uviedol primátor mesta Alexander Ferenčík.      

Trate na Dolnej ulici v Kremnici upravila Telovýchovná jednota Biela stopa. "Trate sme upravili pre bežecké lyžovanie klasickou aj voľnou technikou," vysvetlil Dalibor Schmidt z Bielej stopy. Bežkovanie na oboch ihriskách si môžu užiť deti aj dospelí každý deň.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.12.2016
Sneh priniesol radosť i bežkárom
Milovníci zimných športov uvítali snehovú nádielku, ktorá v posledných dňoch zasiahla Žilinský kraj.
viac
26.01.2017
Pre bežkárov je pripravená prvá Svrbická snežná stopa
Do kalendára turisticko-lyžiarskych podujatí na Slovensku sa v tomto roku zapíše 1. ročník Svrbickej snežnej stopy. Uskutoční sa v sobotu 28. januára v pohorí Považského Inovca.
viac
13.03.2017
Tatranské doliny sa stanú centrom náročných skialpinistických pretekov
Najnáročnejšie skialpinistické preteky pritiahnu na Liptov a Oravu 23. až 26. marca viac ako 200 pretekárov z rôznych kútov Európy.
viac
10.12.2017
V Dolnom Kubíne sa bude bežkovať prakticky v centre
Počas zimnej sezóny budú športovým nadšencom v jednotlivých oblastiach Oravy k dispozícii desiatky kilometrov tratí, v Dolnom Kubíne čoskoro pribudne bežkárska stopa len pár stoviek metrov od Hviezdoslavovho námestia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %