Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
16.02.2022 08:00

Nadácia Bratislavy podporí kultúrne podujatia v hlavnom meste


Ilustračná snímka.


Nadácia mesta Bratislavy podporí kultúrny život, do 15. marca preto otvorila výzvy pre kultúrne podujatia. O granty sa môžu uchádzať neziskové mimovládne organizácie, súkromné spoločnosti aj fyzické osoby – podnikatelia.


Alokovaných je 280 000 eur, finančná podpora sa týka dvoch oblastí. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavy Dagmar Schmucková.

Prvá oblasť je určená pre podujatia, ktoré rozvíjajú profesionálnu mestskú kultúru v tradičných žánroch alebo tvorivo reflektujú pamäť mesta. Vytvárať môžu tiež kultúrny život v mestských častiach zapájajúc neprofesionálnych umelcov a rozmanité skupiny obyvateľstva, čím prispievajú napríklad k potenciálu a zachovaniu nehmotného kultúrneho dedičstva.

Druhá oblasť je určená pre podujatia, ktoré reflektujú výzvy a problémy súčasnej mestskej spoločnosti a udržateľného rozvoja. Prekračovať môžu tradične zaužívané postupy, zameriavajú sa na experiment a kultúrne inovácie či experimentujú s novými formami zapájania publika a jeho vzdelávania.

Podrobné informácie o všetkých výzvach na rok 2022 sú dostupné na stránke www.nadaciamesta.bratislava.sk či sociálnej sieti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2021
Bratislava prerozdelí na podporu kultúrnych podujatí 130 000 eur
Mesto Bratislava prerozdelí na podporu kultúrnych podujatí 130 000 eur. Rozhodli o tom na konci marca bratislavskí mestskí poslanci, ktorí schválili poskytnutie dotácií.
viac
19.01.2022
Nadácia Bratislavy otvára prvé tohtoročné výzvy v oblasti kultúry a umenia
Do 14. februára sú pre záujemcov z oblasti profesionálneho umenia a kultúry otvorené dve výzvy v grantovom programe Kultúra, tvorba a uvedenie diela a kultúrne priestory, a výzva v rámci štipendijného programu Umenie.
viac
25.01.2022
Staré Mesto vyhlásilo výzvy na prideľovanie dotácií
Bratislavské Staré Mesto vyhlásilo výzvy na prideľovanie dotácií. Na podporu projektov v rámci Staromestskej dotačnej schémy je v rozpočte vyčlenených 61 600 eur, pri malých dotáciách je alokovaných 22 000 eur.
viac
07.03.2022
Grantový program Zelené oázy pozná svojich víťazov
Zelené oázy vyrastú tento rok na 25 miestach Slovenska. Postarajú sa o to komunity, ktorým záleží na krajine – na zadržiavaní vody v nej, menšej prašnosti, prirodzenom tieni a prostredí pre rôzne živočíchy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %