Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
26.04.2016 04:43

Na Kráľovej studni otvoria prvú nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle


Kráľovský okruh Mateja Korvína cez Kráľovu studňu a Krížnu.


Cestovný ruch na strednom Slovensku sa vlani niesol v znamení rastu a nových projektov, inak tomu nebude ani v tomto roku.


Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko, ktorá vyvíja aktivity v okresoch Banská Bystrica a Zvolen, dnes v meste pod Urpínom predstavila novinku – projekt E-bike región Stredné Slovensko. Pred nastávajúcou letnou sezónou má potešiť všetkých milovníkov cyklistiky.       

"Spoločnosť RIDE.sk a Horský hotel Kráľova studňa v spolupráci s nami už 30. apríla otvoria prvú nabíjaciu a servisnú stanicu pre elektrobicykle na Slovensku. Očakávame od toho zvýšenie záujmu o cestovný ruch v okolí Banskej Bystrice," informoval Jiří Pěč, výkonný riaditeľ OOCR Stredné Slovensko.       

Otvorenie prvej cyklonabíjačky bude o 11.00 hod. na Kráľovej studni v Národnom parku Veľká Fatra. Cyklisti majú zraz o 8.30 hod. v Harmanci na parkovisku Mestských lesov pri vstupe do Bystrickej doliny.    

Ako ďalej Pěč uviedol, k cyklonabíjačkám a servisnému náradiu postupne pribudnú body s cyklomapami a užitočnými informáciami. Samozrejmosťou bude tiež možnosť využiť služby požičovne bicyklov a e-bikov. OOCR počíta, že do nového projektu sa zapoja aj vybrané ubytovacie zariadenia a časom pribudnú nové trasy a prepojenia dôležitých miest, obcí, hotelov a pamiatok.       

"Oblasť stredného Slovenska svojimi atraktívnymi cyklotrasami a optimálnymi podmienkami je čoraz väčším lákadlom pre domácich i zahraničných cykloturistov. Týmto projektom sa ešte viac zvýši príťažlivosť nášho regiónu a jeho potenciálu z hľadiska vyhľadávaného produktu cestovného ruchu," dodal Pěč.       

Podľa neho zaujímavosťou spomínaného projektu je to, že Krížna (1574 m n. m.) ako súčasť Vrchárskej magistrály je bodom K2, čo je druhý najvyšší bod, kam sa dá dostať na bicykli. Na jej vrchole pripravujú osadenie kruhového výhľadu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2016
Cyklokorytničku otvoria 11. júna
Cyklistickú, náučno-relaxačnú trasu pre peších turistov, bežcov i cyklistov, vedúcu z Ružomberka do Korytnice, otvoria v sobotu 11. júna.
viac
05.01.2017
Štafetu Európskeho mesta športu si od Košíc prevezme Banská Bystrica
Trojkráľovým behom 6. januára o 15.00 h sa Košice symbolicky rozlúčia s titulom Európske mesto športu 2016. V ten istý deň prevezme titul Banská Bystrica - Európske mesto športu 2017.
viac
14.10.2019
Metské divadlo - Divadlo z Pasáže vstupuje do ďalšieho medzinárodného projektu
Divadlo z Pasáže len pred týždňom ukončilo medzinárodný projekt s organizáciami z Fínska, Litvy a Poľska, ktorého cieľom bola výmena skúseností s organizáciami pracujúcimi s ľuďmi s postihnutím, a hneď prechádza do ďalšej medzinárodnej spolupráce.
viac
18.02.2023
Participatívny rozpočet mesta vstupuje do svojho ďalšieho ročníka
Participatívny rozpočet, ktorý je už deväť rokov súčasťou rozpočtovej politiky mesta Banská Bystrica, vstupuje do ďalšieho ročníka. V piatok o tom informovala hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Dominika Adamovičová s tým, že prvé diskusné fórum tohto ročníka bude začiatkom marca.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %