Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
09.07.2019 02:05

Múzeum pozýva na prednášky o umení a Andym Warholovi


Ilustračná snímka, zdroj: múzem.sk


Múzeum moderného umenia Andyho Warhola (MMUAW) v Medzilaborciach pripravilo pre svojich návštevníkov počas leta sériu prednášok. Informuje o tom internetová stránka múzea.


Témami stretnutí bude súčasné umenie v rôznych podobách, či už ide o mail-art alebo využívanie pop-artu pri práci so žiakmi základných škôl a tiež zamýšľanie sa nad dielami kráľa pop-artu. Prednášky o umelcovi otvoria témy ako Percepcia diela Andyho Warhola z etologického a etnologického pohľadu či Biela tvár na farebnom plátne.       

Prvú zo série s názvom Grafika v digitálnej forme si budú môcť priaznivci moderného umenia vypočuť v utorok (9. 7.) so začiatkom o 13.30 h. Ďalšie dve sa uskutočnia v stredy v priebehu dvoch nasledujúcich týždňov. Na rozhraní júla a augusta bude mať múzeum týždňovú prestávku, v auguste sa budú prednášky konať vo štvrtky, s výnimkou posledného týždňa, keď bude v utorok.       

Počas leta je v MMUAW možné okrem troch stálych expozícií zhliadnuť aj výstavu diel Karola Felixa Lapač snov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2020
Záujem o Warholovo múzeum v Medzilaborciach rastie
Aktivity Múzea moderného umenia Andyho Warhola v Medzilaborciach oslovujú z roka na rok širšie publikum. Počet účastníkov na jeho podujatiach vzrástol medziročne o polovicu.
viac
03.02.2020
PSK predstavil víziu rekonštrukcie Múzea moderného umenia Andyho Warhola
Múzeum moderného umenia Andyho Warhola (MMUAW) v Medzilaborciach, ktoré je jediné svojho druhu v Európe, zrekonštruuje svoje priestory s pomocou dotácie vlády SR. Tá na ňu vyčlenila na svojom výjazdovom rokovaní 7,1 milióna eur.
viac
19.09.2020
Warholovo múzeum sa rekonštruovať bude, na Úrad PSK prišli prvé peniaze
Pôvodne v januári očakávanú prvú splátku schválenej dotácie vlády na rozsiahlu rekonštrukciu Múzea moderného umenia Andyho Warhola (MMUAW) v Medzilaborciach v sume dva milióny eur už má Úrad Prešovského samosprávneho kraja (PSK) na svojom účte.
viac
15.02.2023
Poslanci PSK schválili financie na rekonštrukciu MMUAW v Medzilaborciach
Vyše 12 miliónov eur na rekonštrukciu Múzea moderného umenia Andyho Warhola v Medzilaborciach schválili na svojom pondelkovom (13. 2.) zasadnutí prešovskí krajskí poslanci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %