Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
16.03.2022 09:30

Mladí autori sa môžu prihlasovať do najstaršej literárnej súťaže


Ilustračná snímka: (tasr).


Mladí autori môžu prihlasovať svoje práce do súťaže Literárny Kežmarok. V poradí 57. ročník najstaršej autorskej literárnej súťaže pre deti a mládež na Slovensku bude venovaný 200. výročiu narodenia Janka Kráľa, 210. výročiu narodenia Sama Chalupku a štúrovcom v Kežmarku.


Ambasádorkou sa na tento rok stala slovenská herečka Lucia Hurajová. Informovala o tom hovorkyňa mesta Kežmarok Barbora Sosková.

Literárna súťaž, ktorú vyhlasuje mesto Kežmarok a Slovenská národná knižnica, je určená žiakom základných a stredných škôl na Slovensku i v zahraničí. "Je to pre mňa pocta. Literárny Kežmarok považujem za prestížne podujatie, v rámci ktorého sa mladé talenty majú šancu prejaviť, navzájom sa spoznať a niečo sa aj naučiť. Súťaže takéhoto charakteru majú obrovský význam," uviedla Hurajová.

Práce bude aj tento rok hodnotiť odborná porota, ktorú povedú spisovatelia Daniel Hevier a Monika Kompaníková, víťazi Literárneho Kežmarku z minulých ročníkov a ďalší. Uzávierka je 30. júna, svoje poetické a prozaické výtvory môžu mladí autori posielať v niekoľkých kategóriách, od druhého ročníka základných škôl až po maturantov. Vlani bolo do súťaže prihlásených 508 prác od 230 autorov z celého Slovenska.

"Vyhodnotenie výsledkov spojené s bohatým sprievodným programom, tvorivými dielňami pre ocenených i ďalších prihlásených účastníkov a odborným seminárom sa uskutoční v Kežmarku na prelome septembra a októbra," uzatvára Sosková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.02.2022
Pod Tatrami si prevzali vlajku Európskeho mesta športu 2022
V Kežmarku si v pondelok zástupcovia mesta slávnostne prevzali vlajku Európskeho mesta športu 2022 z rúk komisárky ACES Europe (Asociácia európskych miest športu pri Európskej únii) Andrey Junger. Kežmarok získal titul v kategórii do 25 000 obyvateľov.
viac
06.04.2022
Mladí výtvarníci môžu opäť získať podporu v súťaži Maľba
Organizátori umeleckej súťaže Maľba otvárajú 17. ročník podujatia. Mladí umelci, ktorí sa venujú výtvarnému médiu maľby, môžu svoje aktuálne diela prihlasovať do 15. júna. Za organizátorov o tom informoval Tomáš Turčan.
viac
10.10.2022
Mesto spustilo štvrtý ročník súťaže Deti pre Bratislavu
Hlavné mesto spustilo štvrtý ročník súťaže Deti pre Bratislavu. Tohtoročnou hlavnou témou projektu je bezpečné prostredie v okolí škôl.
viac
28.12.2022
Koncoročné oslavy budú tento rok v znamení rodinného Silvestra
Koncoročné oslavy v podtatranskom meste Kežmarok budú tentoraz v znamení rodinného Silvestra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %