Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
19.03.2022 11:50

Mestu sa podarilo umiestniť v školách desiatky detí z Ukrajiny


Snímka zdroj: SlaOnline


Viac ako 30 ukrajinských detí, ktoré prišli do Šale, sa podarilo umiestniť do niektorého zo školských zariadení v regióne. Ako uviedla Erika Kollerová z mestského úradu, deti boli začlenené do 11 materských a 20 základných škôl.


Podľa vedúcej Spoločného školského úradu v Šali Mariany Takáčovej sa podarilo do škôl umiestniť aj štyroch stredoškolákov. „Jeden z nich šiel študovať za kuchára a traja na gymnázium. Ďalších 50 detí bude potrebné v Šali ešte začleniť,“ uviedla.       

Podľa jej slov je dôležité rozmiestniť deti rovnomerne, aby nebola zaťažená len jedna zo škôl či škôlok. „Rodičia by sa mali prihlásiť cez spoločný školský úrad, kde si vedieme evidenciu detí. Musia sa preukázať potvrdením o dočasnom útočisku. Riaditeľ školy im následne vydá potvrdenie o zaradení, s ktorým odchádzajú k detskému pediatrovi,“ vysvetlila Takáčová.       

Ako pripomenula, kapacitné problémy sa môžu vyskytnúť predovšetkým v materských školách (MŠ). „Mesto preto uvažuje nad zriadením triedy v MŠ Družstevnej, v ktorej by vyučovala jedna slovenská a jedna ukrajinská učiteľka,“ doplnila Takáčová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.05.2018
V Šali sa zišli detskí divadelníci z celého Slovenska
Detské divadelné súbory z celého Slovenska sa v stredu zišli v Šali na 74. ročníku celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky detskej dramatickej tvorivosti Zlatá priadka. Celkovo 15 súborov, ktoré postúpili cez regionálne kolá, tu bude do 27. mája súťažiť so svojimi najúspešnejšími inscenáciami.
viac
10.03.2022
KSK zriadil transparentný účet pre pomoc vojnovým utečencom z Ukrajiny
Nadácia Košického samosprávneho kraja (KSK) zriadila transparentný účet pre pomoc vojnovým utečencom z Ukrajiny.
viac
11.03.2022
Poslanci PSK vyčlenili 125 000 eur na pomoc v súvislosti s utečeneckou krízou
Pre utečeneckú krízu v súvislosti s vojnou na Ukrajine vyčlenil Prešovský samosprávny kraj (PSK) zo svojho rozpočtu 25 000 eur pre obec Ubľa a 100 000 eur na zabezpečenie humanitárnej pomoci pre utečencov. Vo štvrtok to schválili krajskí poslanci.
viac
23.04.2022
Staré Mesto dostalo od Taiwanu dar 250-tis. dolárov na pomoc Ukrajine
Bratislavské Staré Mesto dostalo od Taiwanu dar vo výške 250.000 dolárov (229.631 eur) určený na pomoc Ukrajine. Vyše polovica daru od Taipejskej reprezentačnej kancelárie poputuje spriateleným ukrajinským mestám, ktoré samosprávu požiadali o pomoc, zvyšok pôjde na pomoc Ukrajincom v Starom Meste.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %