Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
29.09.2020 10:50

Mestský skatepark museli pre poškodenie uzavrieť


Mestský skatepark v Humennom.


Skateparkové ihrisko pri športovej hale v Humennom muselo mesto v piatok (25. 9.) oplotiť so zákazom vstupu.


Dôvodom je viacero dier, ktoré sa objavili na prekážkach, skatepark preto potrebuje opravu. Informoval o tom humenský mestský úrad.     

„Už viackrát sme skatepark uzavreli 'opáskovaním', ale to nemá prakticky žiaden význam. Mládež pásky hneď strhne a zákaz nerešpektuje. Preto sme pristúpili k ráznejším opatreniam a skatepark sme oplotili,” uviedol riaditeľ Správy rekreačných a športových zariadení (SRŠZ) Peter Ždiňák.      

Kým boli na prekážkach dve menšie diery, ešte sa mohlo adrenalínové športovisko využívať. Počet dier sa však už rozšíril na sedem. „Sú rôznej veľkosti, väčšie, menšie, využívať sa prekážky už nemôžu, je to ohrozenie zdravia. Priestor máme snímaný kamerovým systémom, nahrávky si pozrieme a zistíme, ako k zničeniu došlo. Predpokladám vandalizmus, lebo materiál je bežným spôsobom veľmi ťažko zničiteľný. Teda, buď úmysel, alebo diery vznikli činnosťou cyklotrialistov. Ihrisko však má prioritne slúžiť skateboardu,” poznamenal Ždiňák.      

Mestská organizácia dala zistiť predbežnú cenu opravy, čaká na cenovú ponuku a dodanie náhradných dielov, ktoré však prídu až z Česka.      

Skateparkové ihrisko postavila samospráva koncom roka 2007. Vzniklo na podnet mladých Humenčanov, ktorí sa venujú adrenalínovým športom.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.01.2020
Na projekty do participatívneho rozpočtu majú Humenčania čas do konca januára
Návrhy na projekty v rámci participatívneho rozpočtu, ktoré mesto Humenné zavádza v roku 2020 po prvý raz, je možné predkladať do konca januára. Každý z prihlásených záujemcov sa môže prihlásiť najviac s dvoma projektmi.
viac
08.07.2020
Humenné bude mať svoj mládežnícky parlament, profitovať budú obe strany
Mesto Humenné bude mať od septembra nový poradný orgán z radov mládeže. Mestský mládežnícky parlament, ktorého zriadenie a štatút schválili mestskí poslanci na svojom zasadnutí 29. júna, má podľa slov iniciátora projektu Martina Ruščanského pomôcť mestu i mládeži.
viac
27.08.2020
MŠVVaŠ odporúča zvážiť prenájom telocviční športovými klubmi
Rezort školstva odporúča zvážiť prenájom telocviční športovými klubmi. Dôvodom je najmä zamedzenie kontaktu rôznych skupín ľudí v spoločných priestoroch. Informoval o tom odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.
viac
16.09.2020
Jedna stredná škola v BBSK je zatvorená
Všetky okresy Banskobystrického samosprávneho kraja boli k 14. septembru 2020 podľa oficiálnych informácií Úradu verejného zdravotníctva v zelenej zóne, najviac aktívnych prípadov ochorenia COVID-19 bolo k 10. septembru v okresoch Lučenec, Banská Bystrica a Zvolen.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %