Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
12.07.2022 02:25

Mesto zrekonštruuje komunikácie na troch uliciach za 1,45 milióna eur


Krompachy.


V Krompachoch na Spiši zrekonštruujú chodníky a cesty za takmer 1,45 milióna eur. Mesto v týchto dňoch podpísalo zmluvu so zhotoviteľom a v súčasnosti podľa primátorky Ivety Rušinovej čakajú na výsledok kontroly verejného obstarávania.


"Museli sme vyhlásiť nové verejné obstarávanie, pretože pôvodný zhotoviteľ od zmluvy odstúpil," uviedla s tým, že cesty a komunikácie sa zrekonštruujú na uliciach SNP, Hornádska a 29. augusta.

Ide o cestný uzol, ktorý sa postupne celý upraví, viac ako polovica nákladov pritom pôjde na Ulicu SNP, vedúcu z centra na železničnú stanicu. Ďalšie dve ulice smerujú k priemyselným podnikom a mestskej časti, v ktorej býva rómska komunita. Samospráve sa podarilo získať dotáciu z európskych fondov v rámci Operačného programu Ľudské zdroje vo výške približne 974 000 eur, zvyšok dofinancuje mesto z vlastného rozpočtu. Práce by mali podľa zverejnenej zmluvy trvať 12 mesiacov, mesto predpokladá, že sa s obnovou začne na jeseň tohto roka.

"V rámci projektu dôjde k modernizácii ciest v rozsahu takmer 18 000 štvorcových metrov, chodníkov o rozlohe viac ako 5400 štvorcových metrov a vybudujú sa tiež nové chodníky na celkovej ploche takmer 1700 štvorcových metrov," konkretizovala primátorka. Vďaka investícii sa podľa nej zvýši bezpečnosť ľudí, ktorí pracujú v tamojších podnikoch a tiež obyvateľov z Hornádskej ulice. "Zároveň sa zlepší spojenie týchto separovaných častí s centrom mesta a prevádzkami, ktoré sa v ňom nachádzajú, ale tiež so základnou školou, zdravotným strediskom či železničnou stanicou," uzatvára Rušinová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.12.2020
Pred Vianocami zrekonštruovala trenčianska radnica cesty takmer za 900 000 eur
Trenčianska radnica stihla ešte pred vianočnými sviatkami zrekonštruovať niekoľko miestnych komunikácií takmer za 900 000 eur. Výsledkom rekonštrukcií sú i parkovacie miesta, miesto pre novú zeleň a zrekonštruovaná autobusová zastávka.
viac
04.05.2021
Do rekonštrukcií ciest plánuje Dolný Kubín investovať takmer milión eur
Dolnokubínska samospráva chce v tomto roku investovať takmer jeden milión eur do opráv ciest a chodníkov. Rekonštrukcie sa dotknú viacerých miestnych komunikácií, niektoré z nich na opravu čakajú vyše 40 rokov. Informoval o tom Martin Buzna z dolnokubínskej radnice.
viac
14.06.2021
Mesto Revúca čaká počas leta rozsiahla rekonštrukcia ciest
Mesto Revúca plánuje počas letných mesiacov rozsiahlu rekonštrukciu cestnej infraštruktúry, v rámci ktorej dôjde aj k výstavbe nových chodníkov pre peších. Informovala o tom vedúca kancelárie primátora mesta Patricia Šefranová.
viac
01.03.2022
Na území mesta zrekonštruujú do leta 16 km ciest a 7 km chodníkov
Banskú Bystricu čaká v najbližších mesiacoch najväčšia rekonštrukcia dopravnej infraštruktúry za posledné desaťročia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %