Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
04.05.2023 09:30

Mesto obnovuje evidenciu psov, chce zlepšiť platobnú disciplínu


Ilustračná snímka.


Mesto Zlaté Moravce obnovuje evidenciu všetkých psov, ktoré sa na nachádzajú na území mesta. Za neprihlásenie psa hrozí občanom vysoká pokuta, upozorňuje radnica.


Počet prihlásených psov v meste každoročne klesá. Niektorí majitelia chovajú psy trvale v meste alebo v bytovom dome, ale prihlásených ich majú v niektorej z okolitých obcí alebo v rodinných domoch, kde sú dane za psa podstatne nižšie, zdôvodnil obnovu evidencie magistrát. Mnohí chovatelia psov ich nemajú zaregistrovaných vôbec. Mesto preto vyzýva všetkých držiteľov psov, aby v náhradnom termíne do 30. júna 2023 prihlásili psa do evidencie a podali priznanie k dani za psa.

Ak pes nebude prihlásený do evidencie do 30. júna a následne bude kontrolou zistené porušenie tejto povinnosti, držiteľovi psa budú po tomto termíne udelené dve pokuty. Za priestupok je pokuta do výšky 165 eur, pokuta za nepodanie priznania k dani za psa je vo výške minimálne piatich eur, maximálne do výšky daňovej povinnosti.

Po náhradnom termíne na prihlásenie psov do evidencie a aktualizovaní všetkých zmien budú údaje z databázy premietnuté do mapovej aplikácie, v ktorej bude zobrazená vizualizácia požadovaných informácií a bude zverejnená na stránke mesta. Každý obyvateľ bude môcť skontrolovať, či uvedené údaje odrážajú skutočnosť. Od zverejnenia zoznamu očakáva samospráva väčšiu prehľadnosť v evidencii psov, ale aj väčšiu zodpovednosť a platobnú disciplínu chovateľov psov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.11.2019
Po Nitre a Šali zvyšuje poplatky aj mesto Zlaté Moravce
Obyvatelia Zlatých Moraviec od budúceho roka zaplatia viac za likvidáciu komunálneho dopadu i na daniach z nehnuteľností. Zmeny všeobecne záväzných nariadení odsúhlasilo na konci októbra mestské zastupiteľstvo.
viac
15.04.2020
Mesto ukončilo ďalšiu etapu rekonštrukcie kaštieľa Migazziovcov
Mestské stredisko kultúry a športu (MSKŠ) v Zlatých Moravciach ukončilo výmenu okien na hornom poschodí kaštieľa Migazziovcov.
viac
27.12.2022
Zo starých pieskovísk na Mojmírovej vzniknú "osie hniezda"
Staré pieskoviská na Mojmírovej ulici v Zlatých Moravciach dostanú nové využitie. Tri chátrajúce ihriská sa zmenia na tzv. osie hniezda.
viac
22.06.2023
Mesto chce získať dotáciu na obnovu kaštieľa Migazziovcov
Mesto Zlaté Moravce chce pokračovať v obnove a rekonštrukcii kaštieľa Migazziovcov. Radnica sa chce uchádzať o finančné prostriedky na rekonštrukciu z mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti na obnovu verejných historických a pamiatkovo chránených budov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %