Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
23.03.2024 12:55

Mesto Michalovce udelilo jednotlivcom a kolektívom titul Čin roka 2023


Snímka zdroj: P. B.


Mesto Michalovce v rámci piatkového slávnostného programu odovzdalo 13 ocenení Čin roka 2023. Tento titul udeľujú jednotlivcom alebo kolektívom, ktorí v predchádzajúcom roku dosiahli mimoriadny výsledok v rôznych oblastiach života. Návrhy na ich udelenie schválilo mestské zastupiteľstvo.


Ako TASR informovala Marcela Andréová z tlačového referátu, ocenili desať jednotlivcov a tri kolektívy. Návrhy mohli podať poslanci, primátor, mimovládne organizácie, stavovské profesijné organizácie, ale aj samotná verejnosť. Za rok 2023 boli ocenenia udelené v oblasti školstva, pedagogiky, kultúry, športu a humanity.         

Laura Borovičová získala ocenenie za vynikajúce výsledky v akordeónových súťažiach, zatiaľ čo Martin Dorič je ocenený v športe za úspechy v paralukostreľbe a kvalifikáciu na Paralympijské hry. Martin Habura získal uznanie za charitatívny beh, ktorým pomohol ťažko chorým deťom.         

Združenie Integra získalo ocenenie v odbore duševného zdravia za projekt "Šialený? No a!", ktorý sa zameriava na podporu duševného zdravia v školách. "Je založený na otvorenom dialógu študentov s moderátorom a ľuďmi, ktorí majú vlastnú osobnú skúsenosť s duševnou chorobou a liečbou," uviedla Andréová.         

MŠK Iuventa Michalovce ocenili za úspechy v sezóne 2022/2023, vrátane postupu do semifinále Európskeho pohára. V oblasti pedagogiky boli ocenené Erika Kuriľaková za prínos vo vzdelávaní a mimoškolskej činnosti, ako aj Alena Niklasová za vynikajúce výsledky so svojimi žiakmi v rôznych súťažiach. Čin roka v oblasti školstva si odniesla aj Lenka Paľová za dosiahnuté výsledky so svojimi žiakmi v oblasti environmentálnej výchovy. Adam Paľovčík exceloval v hudobných súťažiach a detský spevácky zbor Pro Musica získal významné medzinárodné ocenenia.         

V kultúre bol ocenený Matej Starják za reportáže o Zemplíne a Martin Babinčák za výnimočný prínos v darcovstve krvi. Katarína Varechová získala titul za najlepší scenár v medzinárodnej súťaži pre debutujúcich dramatikov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.02.2022
Mesto Šaľa vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka
Mesto Šaľa opäť vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka. V rámci nej môže verejnosť nominovať jednotlivcov i kolektívy, ktoré si zaslúžia ocenenie za ich prácu v oblasti kultúry.
viac
19.01.2023
Envirorezort a SAŽP spustili 12. ročník súťaže Dedina roka
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) a envirorezort v stredu spustili 12. ročník národného ocenenia Dedina roka.
viac
22.04.2023
O titul Dedina roka 2023 má záujem 12 kandidátov
V 12. ročníku Dediny roka sa predstaví 12 slovenských obcí. O národné ocenenie a zviditeľnenie na mape Slovenska zabojujú tieto dediny: Benkovce, Bzince pod Javorinou, Čičmany, Čierne, Gajary, Jakubova Voľa, Korňa, Necpaly, Rakovo, Spišské Tomášovce, Vinosady a Veľké Ripňany.
viac
07.03.2024
Čestných a odvážnych mladých ľudí možno nominovať na Férový čin roka
Nadácia Zastavme korupciu spustila prihlasovanie do tretieho ročníka mládežníckeho ocenenia Férový čin roka. Nominácie môžu podávať jednotlivci, organizácie alebo školy. Nominovať možno jednotlivcov vo veku 16 až 26 rokov do 14. apríla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %