Sobota 28.09.2024
Dnes má meniny 
Václav
°C
27.09.2024 03:10

Mesto Handlová časť financií z rezervného fondu dá na bežné výdavky


Mestský úrad v Handlovej. Snímka zdroj: mesto Handlová


Samospráva Handlovej využije časť financií z rezervného fondu na pokrytie bežných výdavkov. Sumu 250-tis. eur dá na koncesnú odplatu v súvislosti s výstavbou plavárne. Siedma zmena rozpočtu, ktorú schválili mestskí poslanci, počíta i so znížením bežných výdavkov takmer vo všetkých programoch.


Využitie rezervného fondu na pokrytie bežných výdavkov mesta umožňuje samosprávam novelizácia zákona o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy z mája tohto roka. Po čerpaní financií na koncesnú odplatu v ňom mesto bude mať 104.224,08 eura.         

Zmena rozpočtu vyplynula z aktuálnych potrieb financovania mesta, ale predovšetkým radnica pristúpila k zreálneniu príjmov a výdavkov. "Nedochádza k plneniu kapitálových príjmov z predaja stavieb, a preto mesto pristupuje k zapojeniu iných bežných príjmov do rozpočtu a zníženiu bežných výdavkov takmer vo všetkých programoch," ozrejmila radnica.         

Rozpočtovou zmenou samospráva reaguje i na výpadok podielovej dane v sume 464.649 eur na základe júnovej prognózy na stránke Ministerstva financií SR. Okrem zapojenia rezervného fondu znižuje bežné výdavky na odmeny a iné výdavky mesta vo všetkých programoch, rozpočtované bežné výdavky znižuje i materská škola.         

Rozpočet mesta bude po jeho siedmej zmene vyrovnaný, jeho celkové príjmy a celkové výdavky sú zhodne vo výške 19.839.064 eur.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.09.2016
Mesto Nováky hospodárilo v prvom polroku s prebytkom viac ako 450 000 eur
Mesto Nováky hospodárilo ku koncu prvého polroka tohto roka s prebytkom vo výške 450 491 eur. Vyplýva to z Vyhodnotenia hospodárenia mesta za prvý polrok tohto roka, ktoré na svojom pondelňajšom rokovaní schválili novácki mestskí poslanci.
viac
10.06.2020
Mesto Prievidza pozastavilo investície v sume takmer 280 000 eur
Opatrenie v súvislosti s výpadkom príjmov v nadväznosti na pandémiu nového koronavírusu premietla do prvej úpravy rozpočtu mesta, ktorú na svojom rokovaní v pondelok (8. 6.) schválili tamojší mestskí poslanci.
viac
24.06.2020
Partizánske bude časť bežných výdavkov financovať z rezervného fondu
Samospráva Partizánskeho bude časť bežných výdavkov mesta financovať z rezervného fondu. Reaguje tak na znížený príjem podielových daní v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Opatrenie zahrnula do tretej úpravy rozpočtu mesta, ktorú na svojom rokovaní v júni schválili mestskí poslanci.
viac
19.10.2020
Bratislava plánuje od štátu prijať návratnú finančnú výpomoc 9,3 milióna eur
Mesto Bratislava plánuje prijať štátnu bezúročnú návratnú finančnú výpomoc vo výške 9,3 milióna eur. Chce tým vykryť tohtoročný výpadok dane z príjmov fyzických osôb. Vyplýva to z materiálu, o ktorom bude rokovať vo štvrtok (22. 10.) bratislavské mestské zastupiteľstvo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.05 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %