Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
29.06.2017 07:57

Letné prázdniny klopú na dvere


Pozvánka.


Veľký Letný Karneval v Senci, Cestovanie Časom, Viva Musica! – Hudba v sade, Vinopolis festival vína, Festival zabudnutých remesiel, Víno a levanduľa a Závodské Bezchlebahody spestria koniec júna a začiatok júla v regióne.


Atmosféra Veľkého Letného Karnevalu v Senci stiahne každého. V piatok od 13:45 hod. do polnoci na vás čaká hudobný program a mnoho iných atrakcií, ktoré sa už ako je zvykom spájajú so Slnečnými jazerami. Podujatie zavŕši Oldies party pri hlavnej bráne.

V sobotu 1. júla medzi 17. a 19. hodinou si nenechajte újsť podujatie Viva Musica! – Hudba v sade. Podujatie sa bude konať v Sade Janka Kráľa. O program prvého júlového víkendu sa postarajú - Bakura Ensemble, Bratislavský chlapčenský zbor, Bogacz Trio a Dávid Bílek & Jozef Piták.

Na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave sa v sobotu od 12. do 20. hodiny môžete tešiť na Vinopolis Festival vína, kde sa predstaví 30 vinárov zo Slovenska, Čiech, Rakúska, Nemecka, Maďarska, Francúzska a Španielska s viac ako 150 druhmi vína.

Festival zabudnutých remesiel prebudí remeslá na hrade Červený Kameň od soboty do nedele. Okrem celodenného programu na hrade si budete môcť vyskúšať rolu lukostrelca, osedlať oslíka, či vyskúšať si dobýjanie slameného hradu.

Milovníci vína si opäť prídu na svoje v sobotu 1. júla od 15. do 21. hodiny vo vinárskej osade Stará Hora– Sebechleby. Nebude chýbať prezentácia vinohradníckej a turistickej lokality Stará hora, prezentácia vín Pezinského vinohradníckeho rajónu, prehliadka záhrady s výnimočnou flórou, hand made produkty z levandule a mnoho iného.

Ďalším podujatím tejto soboty je VII.ročník Závodských Bezchlebahodov a I. ročník Záhoráckého Folklórneho Festivalu, ktoré sa uskutočnia v dedinke Závod na Záhorí, v čase od 09. do 17. hodiny. Pozvaní sú všetci fanúšikovia folklóru a tradícií.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

 

 

Autor: (Petra KOTÚČKOVÁ, BRT)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.01.2017
Víkend v bratislavskom regióne v znamení plesov a festivalov
Cez víkend sa v Bratislave predstaví netradičný Festival iránskych filmov, priestor na osobné stretnutia ponúkne Festival podnikania. Sobotňajšia noc sa bude v Senci a v Plaveckom Štvrtku niesť v plesovom duchu.
viac
03.02.2017
Plesová sezóna v bratislavskom regióne
Cez víkend sa bude v bratislavskom regióne plesať takmer na každom kroku.
viac
15.05.2017
208. výročie obliehania Bratislavy Napoleonom
Podujatím s názvom „Ubránili sme sa“ si Bratislavský samosprávny kraj pripomenie 208. výročie obliehania Bratislavy Napoleónom v dňoch 19. - 21. mája 2017 v Sade Janka Kráľa a na Tyršovom nábreží v Petržalke.
viac
30.08.2017
Ako využiť posledné dni prázdnin? Zaujímavé tipy kam v Bratislave
Hoci sa letné prázdniny pomaly blížia k svojmu záveru, kultúrne leto v Bratislave nekončí. Využite posledné letné dni a vychutnajte si kultúrne podujatia a zaujímavé akcie mestských organizácií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %