Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
03.06.2021 11:35

Gröhling: Plošné zatváranie škôl v prípade tretej vlny pandémie neočakávam


Na archívnej snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling. Snímka zdroj: (tasr).


Minister školstva Branislav Gröhling neočakáva plošné zatváranie škôl v prípade tretej vlny pandémie nového koranavírusu. Ako uviedol počas regionálneho výjazdu vo Veľkom Krtíši, rezort školstva chce v prípade opätovného nárastu prípadov ochorenia COVID-19 využiť iné opatrenia.


„Budeme fungovať podľa regionálneho semafora, takže tam, kde niektorý okres bude spadať do horšej situácie, bude nejakým spôsobom obmedzované vyučovanie,“ vysvetlil Gröhling. Dodal však, že všetko bude závisieť od vývoja pandemickej situácie.

Gröhling tiež deklaroval snahu rezortu školstva o vytvorenie bezpečného prostredia na školách, ktorá začiatkom roka odštartovala prednostným očkovaním učiteľov. „Rozprával som sa s ministrom zdravotníctva, že chceme čo najrýchlejšie spustiť očkovanie žiakov od 15, respektíve 12 rokov,“ povedal.

Minister školstva v stredu navštívil niekoľko škôl vo Veľkokrtíšskom okrese, kde sa, okrem iného, zaujímal aj o priebeh a kvalitu dištančného vzdelávania počas druhej vlny pandémie. Vo štvrtok (3. 6.) bude pokračovať v Lučenci, kde navštívi základné školy, špeciálnu materskú školu i strednú zdravotnícku školu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.11.2020
Pre žiakov 1. stupňa ZŠ bude opäť pokračovať televízne vyučovanie
Štátny pedagogický ústav (ŠPÚ) v spolupráci s RTVS a neziskovou organizáciou Indícia spúšťa od stredy 11. novembra opäť televízne vysielanie pre žiakov 1. stupňa základných škôl (ZŠ) pod názvom Školský klub.
viac
11.05.2021
ZMOS na rokovaní s ministrom školstva
Koncom minulého týždňa sa uskutočnilo rokovanie zástupcov Združenia miest a obcí Slovenska s ministrom školstva Branislavom Grohlingom. Spoločné rokovanie iniciovalo Združenie miest a obcí Slovenska.
viac
16.06.2021
Otvorený trh dáva školám možnosť výberu učebníc, ktoré potrebujú
Ministerstvo školstva pokračuje v otváraní trhu s učebnicami. Učebnice sa už nebudú vyberať podľa centralizovanej politiky, ale každá škola si slobodne zadováži presne tie tituly, ktoré pre svojich žiakov potrebuje.
viac
23.06.2021
Mestá apelujú na efektívnejšiu a jednotnú komunikáciu pri očkovacej kampani
Mestá sú pripravené zapojiť sa do aktivít, ktoré majú predísť 3. vlne pandémie v súvislosti s variantom Delta, ktorý, podľa odborníkov, šíria najmä deti a mladí ľudia do 20 rokov prichádzajúci z Veľkej Británie, či ľudia, ktorí sa zúčastňujú športových zápasov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %