Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
20.02.2016 08:00

R. Fico: Ak sa darí štátu, treba sa o tieto výsledky podeliť aj s regiónmi


Predseda vlády SR Robert Fico počas príhovoru po podpise memoranda so spoločnosťou RKN Global Europe. (Foto: tasr)


Ak sa darí štátu, treba sa o tieto výsledky podeliť s ľuďmi, našimi regiónmi a v prípade menej rozvinutých regiónov platí táto filozofia dvojnásobne. Konštatoval to predseda vlády Robert Fico na celoslovenskej konferencii o príprave akčných plánov pre 11 okresov s vysokou nezamestnanosťou.


Celoštátnu poradu zvolal premiér v Banskej Bystrici a prišiel na ňu hneď po návrate z Bruselu. Ako v úvode poznamenal, "máme za sebou náročný summit EÚ a už o pár dní nás čaká ďalší, valí sa na nás pohroma". Pripomenul, že nielen naša krajina, ale aj Európa sa borí s veľkými regionálnymi rozdielmi. Na stretnutí o podpore najmenej rozvinutých okresov sa zúčastňujú primátori, starostovia, zástupcovia organizácií z regiónov, ktoré trápi vysoká nezamestnanosť, a to Lučenec, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš, Sabinov, Svidník, Vranov nad Topľou, Rožňava, Sobrance, Trebišov a aj z Kežmarku, kde akčný plán už spustili ako v prvom regióne. Obsahuje viaceré nástroje na rozhýbanie hospodárskeho a sociálneho rozvoja, špecifické pre ten-ktorý región. 

"Ak sa ukáže, že to ide v Kežmarku a v ďalších 11 okresoch, budeme to aplikovať aj na ďalšie okresy," reagoval Fico v príhovore. "Mandát tejto vlády trvá do 5. marca a my ho využijeme do posledného dňa," ubezpečil účastníkov porady v súvislosti s opatreniami pre hospodársky a sociálne slabšie regióny. Na konferencii sa zúčastňujú členovia vlády, podpredseda vlády a minister financií Peter Kažimír, podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny, minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Počiatek, minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ľubomír Jahnátek a minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter, ako aj niektorí poslanci Národnej rady SR.

Autor: (tasr, red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2024
Bratislava opäť symbolicky otvorila svoje brány, konajú sa mestské dni
Hlavné mesto opäť symbolicky otvára svoje brány obyvateľom i návštevníkom, víkend (20. - 21. 4.) patrí tradičným Bratislavským mestským dňom.
viac
20.04.2024
MAS Zlatá cesta pomohla získať podporu z eurofondov desiatkam projektov
Miestna akčná skupina (MAS) Zlatá cesta so sídlom v Prenčove neďaleko Banskej Štiavnice pomáha čerpať zdroje z Európskej únie už od roku 2010 verejnému aj neverejnému sektoru v okresoch Banská Štiavnica a Krupina.
viac
20.04.2024
Rokovanie Komory obcí ZMOS bolo aj o centrách zdieľaných služieb
V dňoch 16. a 17. apríla 2024 zvolala do Zvolena rokovanie Komory obcí predsedníčka komory Božena Kováčová. Rokovanie otvorila podpredsedníčka Komory obcí Martina Kubišová.
viac
20.04.2024
Detský čin roka hľadá deti, ktoré pomáhajú blízkym, kamarátom či cudzím ľuďom
Občianske združenie Detský čin roka otvorilo výzvu a hľadá deti, ktoré pomáhajú svojim blízkym, kamarátom či cudzím ľuďom a sú citlivé k prírode i zvieratám.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %