Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
04.08.2022 01:30

Dvadsať detí zo Senice si užíva veselý týždeň so Stonožkou


Snímka zdroj: (Mesto Senica).


Aj tieto prázdniny mesto Senica v rámci mestských denných letných táborov venuje jeden týždňový turnus dvadsiatim deťom zo znevýhodneného sociálneho prostredia vo veku od šesť do dvanásť rokov zdarma.


Mestské letné tábory na pravidelnej báze každé prázdniny organizuje Centrum voľného času Senica s názvom Stonožka, ktorého zriaďovateľom je mesto Senica, spolu so svojím občianskym združením Stonožka deťom.

„Pre tieto deti sme pripravili taký program, aby mali týždeň plný zážitkov a dobrodružstiev, aby si našli nových kamarátov, aby im bolo veselo a aspoň na chvíľu zmenili prostredie,“ približuje program tábora riaditeľka CVČ Senica Stonožka a zároveň táborová vedúca Silvia Krišáková. „V pondelok sme mali zoznamovacie hry, batikovali sme tričká, dokonca sme deťom spravili „nocovačku“, čo znamená, že sme celú noc strávili v CVČ. Ráno sme sa vydali po cyklotrase na Kunovskú priehradu, kde sme opáčili ihrisko s novými zábavnými a hracími prvkami a po obede strávime čas na senickom kúpalisku, keďže je veľmi teplé letné počasie. Zajtra na nás čaká asi taký naj deň v rámci nášho týždenného tábora, nakoľko ideme na výlet do Bratislavy, kde by sme chceli navštíviť zoologickú záhradu a hrad. No a na záver tábora v piatok nás zasa čaká celodenný výlet na Plavecký hrad,“ vymenúva pestrý program riaditeľka senickej Stonožky S. Krišáková.

Súčasťou mestského letného tábora „Veselé leto so Stonožkou“ je okrem tvorivých aktivít, výletov do Bratislavy, Šaštína-Stráží a na Plavecký hrad aj zabezpečovanie pitného režimu a stravy. Školopovinné deti do tohto letného týždenného tábora vyberali pracovníčky Oddelenia sociálnych vecí, kultúry a športu MsÚ Senica v spolupráci s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny Senica.

Jedenásťročná Natália zo Senice sa takéhoto tábora zúčastňuje už po druhýkrát: „Najviac sa teším na kúpanie a takisto aj na výlety, ktoré nás čakajú. Páči sa mi, že sa tu môžeme navzájom spoznať a kamarátiť, aj keď sme rôzne vekové skupiny, všetci sú veľmi fajn. Včerajšia nocovačka v CVČ bola super, ráno nám vedúce spravili raňajky a potom sme šli na výlet na Kunovskú priehradu.“

Mestský tábor pre deti zo znevýhodneného sociálneho prostredia sa uskutočňuje s finančnou podporou mesta Senica prostredníctvom fondu Pro Senica a Trnavského samosprávneho kraja.

Autor: (Tatiana MORAVCOVÁ, hovorkyňa)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.07.2018
Banícke múzeum v Rožňave pripravuje denný múzejný tábor
Banícke múzeum v Rožňave, zariadenie Košického samosprávneho kraja, ponúka deťom počas letných prázdnin možnosť hravou a zážitkovou formou naučiť sa niečo nové, zabaviť sa a popritom spoznať nových kamarátov. Pripravilo pre ne denný múzejný tábor pod názvom Prázdninoví bádatelia.
viac
06.06.2019
Počas letných prázdnin pripravilo CVČ Kuzmányho pre deti zaujímavé aktivity
Centrum voľného času na Kuzmányho ulici, ktorého zriaďovateľom je mesto Žilina, si pre deti a mládež pripravilo počas letných prázdnin širokú ponuku letných táborov.
viac
07.07.2020
Zariadenie lesnej pedagogiky pripravilo zážitkové programy pre rodiny
Zariadenie lesnej pedagogiky v Krásnych Sadoch Mlynica pod Vysokými Tatrami spúšťa od 13. júla zábavno-vzdelávacie programy pre rodiny s deťmi.
viac
01.08.2020
Centrum voľného času v Nitre pripravilo pre deti zaujímavý program
V denných letných táboroch sa počas dvoch mesiacov prázdnin vystrieda približne 260 detí, ďalších 70 trávi prázdniny v letných monotematických školách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %