Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
27.04.2023 03:20

Do rozpočtu Dolného Kubína pribudlo 1,6 milióna eur z rezervného fondu


Dolný Kubín.


Do tohtoročného rozpočtu mesta Dolný Kubín pripojili mestskí poslanci takmer 1,6 milióna eur z rezervného fondu. Finančné prostriedky budú smerovať do všetkých mestských častí Dolného Kubína.


"Okrem rozbehnutých investičných akcií, akými sú napríklad veľká rekonštrukcia križovatky pri obchodnom dome či materskej školy na Brezovci, chceme využiť finančné prostriedky na obnovu dopravnej infraštruktúry. Zároveň sme vyčlenili viac ako 600 000 eur na rekonštrukciu domu smútku," vysvetlil primátor Ján Prílepok. Pribudnúť by podľa jeho slov mali aj nové prvky na detských ihriskách.

V roku 2023 chce samospráva investovať viac ako 350 000 eur do opravy ciest a chodníkov. Ide o práce, ktoré sa dotknú viacerých miestnych komunikácií. "Na celoplošnú opravu asfaltového povrchu miestnej cesty na ulici MDD je vyčlenených 210 000 eur. Ďalších 60 000 eur pôjde na celoplošnú́ opravu pravostranného chodníka na ul. Medzihradská́," povedal Prílepok.

Tento rok pribudnú nové prvky na detských ihriskách v Kňažej, Záskalí, na Banisku a na Matúškovej. Tiež chcú revitalizovať malé detské ihrisko pri bytovom dome na Dukelských hrdinov a vypracovať projektovú dokumentáciu pre stavebné povolenie na revitalizáciu parku Martina Kukučína v rozsahu spracovanej štúdie, doplnil zástupca primátora Matúš Lakoštík.

Mesto chce pokračovať aj v príprave projektových dokumentácií. Poslanci na to v rozpočte mesta vyčlenili 84 000 eur. Podľa Lakoštíka ide napríklad o komplexnú projektovú dokumentáciu na vybranú materskú škôlku v meste Dolný Kubín či vypracovanie auditu a projektovej dokumentácie na fotovoltiku na novú budovu mestského úradu a na Materskú školu Na Sihoti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2020
Bratislava plánuje od štátu prijať návratnú finančnú výpomoc 9,3 milióna eur
Mesto Bratislava plánuje prijať štátnu bezúročnú návratnú finančnú výpomoc vo výške 9,3 milióna eur. Chce tým vykryť tohtoročný výpadok dane z príjmov fyzických osôb. Vyplýva to z materiálu, o ktorom bude rokovať vo štvrtok (22. 10.) bratislavské mestské zastupiteľstvo.
viac
16.12.2020
Mesto upustilo z viacerých plánovaných investícií na rok 2021
Viacero plánovaných investícií z budúcoročného rozpočtu Sobraniec počas jeho prípravy pre nedostatok finančných zdrojov vypustili. Uviedol to primátor mesta Pavol Džurina. O návrhu rozpočtu na roky 2021 - 2024 má v utorok popoludní rozhodnúť mestské zastupiteľstvo (MsZ).
viac
04.05.2021
Do rekonštrukcií ciest plánuje Dolný Kubín investovať takmer milión eur
Dolnokubínska samospráva chce v tomto roku investovať takmer jeden milión eur do opráv ciest a chodníkov. Rekonštrukcie sa dotknú viacerých miestnych komunikácií, niektoré z nich na opravu čakajú vyše 40 rokov. Informoval o tom Martin Buzna z dolnokubínskej radnice.
viac
13.10.2022
V meste plánujú na budúci rok šetriť
Rozpočet mesta Dolný Kubín na rok 2023 bude šetriaci. Radnica avizuje, že niektoré výdavky bude musieť finančne obmedziť, aby zabezpečili zdroje na výdavky týkajúce sa zvýšených cien plynu a elektrickej energie. Potvrdila to vedúca finančného odboru na mestskom úrade Gabriela Paušlyová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %