Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.09.2019 08:00

Celoslovenské poľovnícke slávnosti sa prvý raz uskutočnia v kaštieli v Betliari


Ilustračný výrez plagátu


Celoslovenské poľovnícke slávnosti – Dni svätého Huberta sa v tomto roku prvý raz uskutočnia v priestoroch andrássyovského kaštieľa v Betliari.


TASR o tom informovala kultúrno-propagačná manažérka Múzea Betliar Judita Krajčiová, podľa ktorej sa brány 29. ročníka podujatia otvoria v sobotu 7. septembra.       

„Slávnosti, ktoré sa konajú tradične v coburgovskom poľovníckom kaštieli – Múzeu vo Svätom Antone, boli do areálu kaštieľa Betliar presunuté z dôvodu avizovaných rekonštrukčných prác nádvoria svätoantonského kaštieľa. Slávenie sviatku všetkých poľovníkov v nových priestoroch prinesie poľovníckej i nepoľovníckej verejnosti bohatý program,“ uviedla Krajčiová.       

Podujatie sa začne o 8.30 h slávnostným sprievodom, po ktorom sa bude konať svätohubertská omša a slávnostný ceremoniál otvorenia Dní sv. Huberta. Na hlavnom pódiu budú odovzdané rezortné vyznamenania Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR i medaily sv. Huberta. Neskôr budú vyhlásené výsledky viacerých poľovníckych súťaží.       

Sprievodnými akciami sú majstrovstvá Slovenska vo varení poľovníckeho guľáša, hádzanie flinty do žita, výstava historických kamzičích trofejí zo zbierok Andrássyovcov, prezentácia plemien psov či ukážky sokoliarstva a možnosť zastrieľať si z lukov a kuší. Večerný program bude pokračovať o 18.00 h koncertom skupiny Nocadeň a neskôr voľnou zábavou do 22.30 h.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.08.2016
Poľovníci budú opäť oslavovať Dni sv. Huberta
Už po 26. raz sa v areáli svätoantonského kaštieľa uskutočnia celoslovenské poľovnícke slávnosti Dni svätého Huberta. Konať sa budú v prvý septembrový víkend (3. a 4. 9.)
viac
27.08.2018
Vrcholom Dní sv. Huberta budú majstrovstvá Európy vo vábení jeleňov
Areál svätoantonského kaštieľa privíta počas nasledujúceho víkendu (1. a 2. septembra) návštevníkov 28. ročníka Dní svätého Huberta. Vrcholom tohtoročných celoslovenských poľovníckych slávností budú 20. ME vo vábení jeleňov s medzinárodnou účasťou. Zúčastnia sa na nich vábiči z 13 štátov.
viac
31.08.2022
Kaštieľ ožije po troch rokoch slávnosťami sv. Huberta
V areáli kaštieľa vo Svätom Antone v okrese Banská Štiavnica sa 3. a 4. septembra budú opäť po trojročnej prestávke konať celoslovenské poľovnícke slávnosti Dni sv. Huberta.
viac
31.08.2023
Svätý Anton: Dni sv. Huberta stavajú na tradícii, ale prinesú aj novinky
V duchu odkazu legendy o sv. Hubertovi, ktorá hovorí o tom, že zver sa má nielen loviť, ale najmä chrániť a pochopiť jej význam v prírode, sa ponesie nadchádzajúci 31. ročník celoslovenských poľovníckych slávností Dni sv. Huberta. Podujatie sa uskutoční v sobotu a nedeľu (2. - 3. 9.) v areáli Múzea
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %