Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
14.11.2018 09:50

Celkové víťazstvo v súťaži ZlatyErb.sk patrí webom dvoch samosprávnych krajov


Zlatý erb - logo


Celkové víťazstvo a hlavná cena Grand Prix eSlovensko v súťaži ZlatyErb.sk o najlepšiu internetovú stránku samospráv za rok 2018 patrí internetovým webom Prešovského samosprávneho kraja a Trenčianskeho samosprávneho kraja.


Slávnostné vyhlásenie výsledkov 15. ročníka súťaže sa konalo v stredu v rámci medzinárodného kongresu ITAPA v Bratislave. TASR o tom informovali z Únie miest Slovenska.

Víťazmi hlavných kategórií sa stali stránky obce Valča, miest Nové Zámky, Trenčín, Bratislava a dvoch samosprávnych krajov Prešovského a Trenčianskeho. Cenu pre osobnosť za mimoriadny prínos v oblasti informatizácie slovenských samosprávach získal dlhoročný spolupracovník Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska v oblasti bezbariérových stránok Vojtech Regec. Najlepšia stránka organizácií samospráv patrí prievidzskej nemocnici s poliklinikou (Trenčiansky samosprávny kraj). Najlepšia bezbariérová stránka Slovenska je web mesta Krásno nad Kysucou. Do súťaže sa zapojilo 81 samospráv. Porota hodnotila 66 kritérií v 12 kategóriách.       

Súťaž ZlatyErb.sk každoročne vyhlasuje Únia miest Slovenska a eSlovensko spoločne so Združením informatikov samospráv Slovenska a Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska a je spolufinancovaná EÚ v rámci programu Connecting Europe Facility.       

Hlavným cieľom súťaže je podporiť informatizáciu slovenských samospráv, oceniť výnimočné projekty a ohodnotiť snahu zástupcov samospráv efektívne a transparentne využívať informačno-komunikačné technológie a tým zvyšovať kvalitu služieb pre občanov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.11.2017
Víťazi súťaže ZlatyErb.sk sú už známi
Víťazi súťaže ZlatyErb.sk o najlepšiu internetovú stránku samospráv za rok 2017 sú známi. Vyhlásenie výsledkov 14. ročníka súťaže samospráv, nad ktorou prevzal záštitu Peter Pellegrini, podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu, sa konalo počas medzinárodného kongresu ITAPA v Bratislave.
viac
18.09.2019
ÚMS vyzve prezidentku Z. Čaputovú, aby nepodpísala novelu zákona o dani z príjmu
Únia miest Slovenska požiada prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, aby nepodpísala novelu zákona o dani z príjmu z dielne poslancov strany Most-Híd vedených Bélom Bugárom, ktorú dnes schválila Národná rada SR.
viac
05.01.2021
Otváranie škôl je momentálne mimoriadne rizikové
Únia miest Slovenska, a jej členské mestá, včera absolvovali online stretnutie spoločne s ministrom školstva Branislavom Gröhlingom k aktuálnym otázkam súvisiacim s testovaním žiakov a otváraním škôl v januári 2021.
viac
15.02.2024
Webové stránky TSK, Trenčína a Starej Turej bodovali v súťaži Zlatý Erb 2023
Webové stránky miest Trenčín a Stará Turá sa umiestnili v elitnej trojici najlepších internetových stránok miest a mestských častí za rok 2023 v jubilejnom 20. ročníku prestížnej súťaže Zlatý erb. V kategórii samosprávnych krajov obhájil Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) umiestnenie za rok 2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %