Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
21.11.2017 02:30

Bratislavskí poslanci schválili zriadenie mestskej mediálnej komisie


Mestské zastupiteľstvo hl. mesta SR Bratislavy. Snímka zdroj: (bratislava.sk).


Zastupiteľstvo hlavného mesta SR bude mať mediálnu komisiu. Dohliadať má na to, ako sú vynakladané financie na marketing a mediálnu prezentáciu mesta, taktiež má hodnotiť, či okrem primátora majú vytvorený dostatočný priestor na prezentáciu svojich aktivít i názorov aj poslanci.


Predsedom tejto komisie sa stal poslanec Gábor Grendel. Rozhodlo o tom v pondelok mestské zastupiteľstvo.       

Mediálnu komisiu navrhol zriadiť poslanec Milan Vetrák. Jej fungovanie musí ešte podpisom uznesenia potvrdiť primátor Ivo Nesrovnal. Komisia má kontrolovať, ako sa nakladá s mestskými financiami na marketing i mediálnu prezentáciu a akým spôsobom sa napĺňajú zmluvy, ktoré mesto v tomto smere uzavrelo. "Bude hodnotiť objektívnosť a vyváženosť týchto mediálnych formátov. Zoberať sa bude aj prípadnými sťažnosťami obyvateľov na to, akým spôsobom sú prezentované informácie v týchto formátoch," vysvetlil Vetrák.       

Mestské zastupiteľstvo rozhodlo, že členmi komisie budú okrem Grendela poslanci Ján Buocik, Soňa Svoreňová, Richard Mikulec, Jozef Uhler, Lucia Štasselová a Peter Hanulík. Predseda mediálnej komisie má predložiť na rokovanie mestských poslancov návrhy na voľbu ďalších členov tejto komisie z radov občanov.       

"Je to poradný a kontrolný orgán. Tá najväčšia sankcia, akú môže komisia navrhnúť zastupiteľstvu, je, že sa nedá primátorovi na propagáciu také množstvo peňazí, aké on navrhuje. Alebo sa dajú iným spôsobom a na iné aktivity, ako on chce. Hlavne vo vzťahu k rozpočtu budú tie sankcie uplatňované," spresnil úlohu komisie Vetrák.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.03.2017
Bratislave hrozí úbytok turistov
Staré Mesto plánuje už na najbližšom zastupiteľstve prijať nové všeobecne záväzné nariadenie o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mestskej časti, ktoré výrazne skráti záverečné hodiny nočných prevádzok typu nočný bar, diskotéka či klub.
viac
11.04.2017
Budova bývalej škôlky je nebezpečná
Zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja dnes na mimoriadnom brífingu reagovali na nepravdivé informácie, ktoré zazneli na tlačovej konferencii župných poslancov Rudolfa Kusého a Eduarda Demela ohľadom predaja budovy materskej školy na Znievskej ulici č. 4 v MČ Bratislava – Petržalka.
viac
29.09.2017
Neschválením zmluvy s americkou ambasádou prichádza mesto o státisíce eur
Poslanci včera opäť neschválili zmluvu o nájme pozemkov pred americkou ambasádou v hodnote takmer pol milióna eur. Hoci pôvodný návrh zmluvy bol 30. 6. 2016 zastupiteľstvom schválený, včera sa nenašla dostatočná väčšina na opätovné schválenie tejto zmluvy.
viac
09.12.2020
MsZ schválilo "zákon roka", počíta s úverom 13 miliónov eur
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici v utorok jednomyseľne schválili vyrovnaný rozpočet na budúci rok vo výške zhruba 90 miliónov eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %