Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
28.12.2020 08:30

BBSK má minimálne rok na alokovanie zdrojov na výstavbu obchvatu Detvy


Na snímke časť haly v novom priemyselnom parku v Detve. Snímka zdroj: (tasr).


Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) má minimálne rok na alokovanie finančných zdrojov na výstavbu obchvatu k novému priemyselnému parku v centra mesta Detva.


„V prvom rade potrebujeme dohodnúť s mestom variant obchvatu a na základe projektovej dokumentácie určiť predpokladanú hodnotu zákazky. Až na základe týchto podkladov sa obrátime na štát,“ uviedla hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková.

O obchvat a aj nový priemyselný park pod Poľanou sa BBSK zaujíma, pretože jeho cieľom je pritiahnuť na Podpoľanie nových investorov. S nimi by prišli aj nové pracovné miesta pre región s vysokou nezamestnanosťou. Kraj už zmluvne zabezpečil spoločnosť na vypracovanie dokumentácie na výstavbu obchvatu. „Z nich budeme mať informácie o tom, aký je rozpočet tejto investície. S ním potom budeme rokovať s mestom Detva, alebo aj s ministerstvom hospodárstva, aby nám dali finančnú podporu,“ vysvetlil podpredseda BBSK Ondrej Lunter.      

Detvianske mestské zastupiteľstvo v decembri schválilo požiadavku spoločnosti Punch Precision Detva, aby do územného plánu mesta, ktorý v súčasnosti pripravujú, zaradili aj rozšírenie ich súčasnej priemyselnej zóny. Podmienkou však je, aby k halám v Detve vznikla aj miestna komunikácia.

„Opäť nadviažeme kontakt s detvianskym mestským úradom, s hlavnou architektkou mesta, aby sme sa dostali k firme, ktorá vyhotovuje projektovú dokumentáciu pre zmenu územného plánu mesta, aby tam zapracovali aj naše požiadavky. Je zbytočné hľadať druhú, keď táto firma už má rozrobený svoj projekt pre zmenu územného plánu. Dôležité je, aby sme si spolu sadli a dohodli sa, ako si to aj my predstavujeme,“ zhrnul Gejza Poša z Punch. „Sme pripravení komunikovať a stretávať sa, aby sme predstavili, čo potrebujeme,“ ukončil.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.01.2017
Hlavné mesto začína stavať prvé náhradné nájomné byty
Hlavné mesto SR Bratislava už v najbližších dňoch začne s výstavbou náhradných nájomných bytov pre nájomcov z reštituovaných bytov. Prvých 68 bytových náhrad sa bude stavať v lokalite Pri kríži v mestskej časti Dúbravka.
viac
12.04.2017
Bratislava sa pripravuje na zmenu klímy
Keď je v lete v okolí obchodného centra v susedstve bratislavského Sadu Janka Kráľa teplota 33 stupňov, jeho čierna strecha je rozpálená na 50. V korunách stromov v sade je to však len 17,5 stupňa.
viac
07.07.2020
V L. Mikuláši pribudne ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy
Mesto Liptovský Mikuláš plánuje v budúcom roku vybudovať ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy v dĺžke takmer pol kilometra. Na stavebné práce získala radnica 88 000 eur z externých zdrojov.
viac
09.04.2021
V regióne Malokarpatska vnikne nová cesta
Zlepšenie dopravnej situácie, časová úspora pre vodičov, ale najmä odbremenenie obcí Chorvátsky Grob a Slovenský Grob od tranzitnej dopravy. To všetko prinesie vybudovanie cestného obchvatu obcí Malokarpatska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %