Utorok 14.05.2024
Dnes má meniny 
Bonifác
°C
15.04.2019 01:10

Ďalšie ocenenie za značku destinácie Košice región


Výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.


Spišské múzeum v Levoči už po siedmykrát udelilo svojim podporovateľom ceny Benefactor Musaei Scepusiensis. Za propagáciu Spišského hradu cez značku UNESCO NA DOSAH bola ocenená organizácia destinačného manažmentu Košice Región Turizmus.


Slovenské národné múzeum – Spišské múzeum v Levoči každoročne spomedzi svojich spolupracovníkov, kolegov a podporovateľov oceňuje tých, ktorí sa výraznou mierou pričinili o jeho rozvoj. Tejto pocty sa v piatok 12. apríla 2019 v Mestskom divadle v Levoči dostalo aj organizácii destinačného manažmentu Košice Región Turizmus za propagáciu a mediálnu podporu Spišského hradu prostredníctvom destinačnej značky UNESCO NA DOSAH. Benefactor Musaei Scepusiensis je v poradí už štvrtým ocenením za prínos značky UNESCO NA DOSAH pre budovanie povedomia o destinácii Košice Región a jej návštevníckych atraktivít.

Ako povedala výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková: „Takéto ocenenie od odbornej verejnosti v odvetví kultúry a cestovného ruchu je pre nás dôkazom, že nielen návštevnícka verejnosť, ale aj profesionáli pozitívne vnímajú systematický prístup a dlhodobú víziu našej organizácie pri propagácii regiónu.“ Organizácia, ktorá má za sebou viaceré úspešné kampane a používa vlastné produkty cestovného ruchu ako efektívne marketingové nástroje, si uvedomuje silu globálnej značky v existujúcej konkurencii na trhu trávenia voľného času.

„Destinácia, ktorá sa nevie jasne odlíšiť od svojej konkurencie, sa v dnešnej dobe len ťažko presadí. Naozaj ojedinelá hustota pamiatok svetového dedičstva UNESCO v Košickom regióne nám poskytla príležitosť, cez ktorú ukazujeme destináciu našincom i cudzincom“, dodala L. V. Jurková.

Pripomenula, že nič z toho, čo sa podarilo a ďalej darí dosahovať, by nebolo možné bez tímu zanietených a tvorivých ľudí. „Moje úprimné poďakovanie za toto ocenenie preto patrí nielen Spišskému múzeu v Levoči, ale i všetkým mojim kolegom, ktorí sa svojou kreativitou a vytrvalým úsilím o tento úspech zaslúžili.“

Autor: (TS-Košice Región Turizmus)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2017
Na Bojnickom zámku upália bosorku
Slovenské národné múzeum – Múzeum Bojnice tento rok počas Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel predstaví tajomný príbeh Vladislava Opoľského. Medzinárodný festival duchov a strašidiel prinesie každoročnú dávku tajomna a strachu v termínoch 27. 4. – 1. 5. 2017 a 3. 5. – 6. 5. 2017.
viac
12.07.2017
Návštevníci kaštieľa môžu zažiť piknik na anglickom trávniku
Piknik podľa vzoru aristokratických zvykov na anglickom trávniku, aký poznala v minulosti európska smotánka, môžu zažiť návštevníci v sobotu 15. júla o 14. hodine na lúke pred kaštieľom v Betliari.
viac
22.04.2020
Krajské múzeum v Prešove prešlo v čase krízy do online priestoru
Krajské múzeum v Prešove spustilo nové online súťaže. Takýmto spôsobom chce pomôcť rodičom a učiteľom pri vytváraní alternatívneho programu pre deti obmedzované karanténou.
viac
16.02.2021
Bencovje grunt je TOP inováciou v cestovnom ruchu v Trenčianskom kraji
Bencovje grunt v Bojniciach je TOP inováciou v cestovnom ruchu v Trenčianskom kraji za minulý rok. V každoročnej súťaži Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región sa na tom zhodla odborná porota.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %