Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
04.03.2022 02:35

Zvolen má nový predstaničný priestor, prepája autobusy, vlaky a MHD


Na snímke kompletne zrekonštruovaný a zrevitalizovaný predstaničný priestor, ktorý prepája na jednom mieste autobusovú prepravu, cestovanie MHD a železničnú dopravu, otvorili v piatok 4. marca 2022 vo Zvolene. Snímka zdroj: (tasr).


Kompletne zrekonštruovaný a zrevitalizovaný predstaničný priestor otvorili v piatok vo Zvolene. Mesto na jeden z najnákladnejších projektov za uplynulé roky získalo z eurofondov 1,8 milióna eur.


„Od oznámenia, že sme na tento projekt získali finančné prostriedky, až po dnešný deň síce ubehli štyri roky, pretože len celý následný proces obstarávania a schvaľovania trval dva a pol roka, obyvateľom a návštevníkom ale v končenom dôsledku prináša oveľa väčší komfort pri cestovaní, pretože prepája na jednom mieste autobusovú prepravu, cestovanie MHD a železničnú dopravu,“ uviedla primátorka Zvolena Lenka Balkovičová.

V predstaničnom priestore vydláždili 10 000 metrov štvorcových (m²) plochy, stavba priniesla aj 3000 m² zelených plôch, zdvojnásobil sa tiež počet parkovacích miest na 96. „Zrekonštruovala sa aj celá kanalizácia a v priestore pribudlo 120 kusov záhradných svietidiel, 19 kusov stožiarových svietidiel, 23 nových lavičiek a 47 nových smetných košov,“ uviedol technický dozor stavby Ján Šramko.

Zrekonštruovali a prekryli aj známy a miestnymi obyvateľmi a cestujúcimi navštevovaný staničný medokýš. „Pri demontáži výtokového zariadenia ale prestal prameň tiecť. Oslovili sme ale odborníkov, ktorí by mali navrhnúť technické riešenie na jeho oživenie,“ doplnil Šramko.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2019
Najväčšou investíciou mesta bude rekonštrukcia predstaničného priestoru
Najväčšou investíciou roka 2019 realizovanou mestskou samosprávou vo Zvolene bude rekonštrukcia predstaničného priestoru v okolí železničnej stanice. Mesto získalo na tento projekt viac ako 1,8 milióna eur z eurofondov.
viac
05.06.2020
Zhotoviteľ obnovy predstanice vo Zvolene je známy
Spoločnosť TSS Grade z Bratislavy by sa mala stať realizátorom obnovy priestorov pred hlavnou železničnou stanicou vo Zvolene. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnil Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
18.11.2020
Vynovený Štúrov park už sprístupnili verejnosti
Zvolenčanom sa po niekoľkých mesiacoch opäť otvára Štúrov park. Jeho obnova bola súčasťou tretej etapy rekonštrukcie tamojšieho Námestia SNP.
viac
01.12.2022
Mesto pripravuje rozsiahly projekt na riešenie predstaničného priestoru
Mesto Šaľa pripravuje výstavbu záchytného parkoviska pred železničnou stanicou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %