Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
07.10.2020 08:00

Žiaci trnavskej strednej poľnohospodárskej školy sa učia online


SOŠ poľnohospodárska a služieb na vidieku v Trnave.


Od stredy 7. októbra 2020 prebieha vyučovanie v Strednej odbornej škole poľnohospodárstva a služieb na vidieku online. Z preventívnych dôvodov sú žiaci a učitelia ponechaní v domácom prostredí minimálne na desať dní.


Časť pedagogického zboru bola pozitívne testovaná na ochorenie Covid-19 alebo s pozitívne testovanými osobami prišla do kontaktu. Na základe výsledkov ďalších testov a konzultácií s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Trnave sa rozhodne o ďalšom postupe.

Žiaci Gymnázia Ladislava Novomeského v Senici a Gymnázia Františka Víťazoslava Sasinka v Skalici sa tiež učia online. V Gymnáziu Imre Madácha s vyučovacím jazykom maďarským v Šamoríne bol obnovený vyučovací proces prezenčnou formou.

Vo všetkých župných stredných školách platia protiepidemiologické opatrenia – nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk a priestorov alebo meranie teploty termokamerou pri vstupe do budovy.

Úrad TTSK a školy postupujú v prijímaní opatrení v spolupráci a podľa pokynov regionálnych úradov verejného zdravotníctva.

Autor: (Jozef VISKUPIČ, trnavský župan)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.09.2020
Žiaci skalického gymnázia sa učia online
Od obedňajších hodín utorka 22. septembra 2020 prebieha vyučovanie v Gymnáziu Františka Víťazoslava Sasinka v Skalici na diaľku. Z preventívnych dôvodov sú žiaci a učitelia ponechaní v domácom prostredí minimálne na desať dní, teda do 2. októbra 2020.
viac
06.10.2020
V oranžovej fáze sú štyri školy v BBSK
Štyri stredné školy, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) sa aktuálne k 5. 10. nachádzajú v oranžovej fáze semaforu.
viac
26.10.2020
Kultúra sa presúva do online priestoru
V súvislosti s obmedzením pohybu obyvateľstva zostane všetkých 18 kultúrnych inštitúcií v zriaďovateľskej pôsobnosti trnavskej župy pre verejnosť uzatvorených od soboty 24. októbra 2020 až do odvolania.
viac
12.11.2020
Rezort školstva už odoslal peniaze na digitálne vybavenie škôl
Rezort školstva informuje, že viac ako 6 miliónov eur na digitálnu techniku už odišlo do škôl. Pokiaľ školy peniaze nedostali je potrebné sa obrátiť na zriaďovateľa, prípadne VÚC či okresný úrad.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %