Streda 15.05.2024
Dnes má meniny 
Žofia, Sofia
°C
17.01.2022 12:25

Želiezovce pripravujú výstavbu kanalizácie za vyše osem miliónov eur


Ilustračná snímka.


Želiezovská radnica pripravuje výstavbu kanalizácie, prostredníctvom ktorej sa na existujúcu sieť napoja časti Svodov a Mikula.


Mestu sa na projekt podarilo získať nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 7,6 milióna eur. Celkové oprávnené náklady presiahnu sumu osem miliónov eur.

Ako informoval magistrát, po ukončení výstavby sa budú môcť všetci obyvatelia Želiezoviec pripojiť na verejnú kanalizáciu. „Dôjde tak k zlepšeniu životného prostredia na území mesta a v jeho bezprostrednom okolí a tiež k zvýšeniu kvality života obyvateľov mesta,“ skonštatovala radnica.

Mesto očakáva, že sa po dobudovaní kanalizácie zvýši objem odvedenej splaškovej vody do existujúcej čistiarne odpadových vôd. „Jej prevádzka v súčasnosti nie je celkom efektívna, pretože do nej doteká iba malý objem splaškovej vody. Jej biologický proces, ktorý slúži na odstraňovanie nečistôt, je tak podvyživený,“ uviedol mestský úrad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.11.2020
Vo Vajnoroch pribudol nový vodovod, začína sa opravovať aj kanalizácia
V bratislavských Vajnoroch pustila v piatok Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) vodu do nového vodovodu na ulici Za humnami. Generálny riaditeľ BVS Peter Olajoš zároveň ohlásil začiatok opravy vákuovej kanalizácie v tejto mestskej časti za viac ako milión eur.
viac
11.01.2021
V Kuzmiciach po rokoch pribudne verejná kanalizácia a ČOV
V obci Kuzmice v okrese Trebišov pribudne po rokoch verejná kanalizácia a čistička odpadových vôd (ČOV). S ich realizáciou plánujú začať v druhej polovici tohto roka, práce by mali byť ukončené do októbra 2022.
viac
27.04.2021
Pri rieke Nitra má vyrásť nová športová hala
Pod Nitrianskym hradom by v budúcnosti mala vyrásť nová športová hala. Stáť by mala medzi severnou tribúnou futbalového štadióna a riekou Nitra.
viac
12.06.2023
Mesto pripravuje pozemky na výstavbu nových rodinných domov
Mesto Rimavská Sobota začalo s prípravou pozemkov pre novú individuálnu bytovú výstavbu (IBV) v lokalite s názvom Sobôtka III. V novej štvrti by mohlo pribudnúť vyše 130 rodinných domov. Uviedol to primátor mesta Jozef Šimko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %