Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
06.04.2022 10:35

Začala sa výstavba vodovodu v Dubovciach


Snímka zdroj: (zahori.sk).


S 233 odbernými miestami počíta Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) pri verejnom vodovode, ktorý začala v utorok budovať v obci Dubovce v okrese Skalica. V rámci projektu za 2,2 milióna eur položí viac ako 3,5 kilometra nového vodovodného potrubia.


Informoval o tom generálny riaditeľ a predseda predstavenstva BVS Peter Olajoš.

Hoci obec leží v tesnej blízkosti veľkého transportného vodovodu, obyvatelia nemali doteraz prístup k pitnej vode a museli sa spoliehať na vodu zo svojich studní alebo balenú vodu. Vlani BVS začala budovať verejný vodovod v blízkych Radošovciach a Popudinských Močidľanoch. „Sľúbili sme, že aj vďaka novým cenám vody a efektívnemu riadeniu začneme nielen s modernizáciou už existujúcej infraštruktúry, ale aj s výstavbou nových vodovodov. Dubovce, Radošovce aj Popudinské Močidľany sú toho dôkazom,“ uviedol Olajoš.

Hlavný vodovod v Dubovciach je naprojektovaný v rozmere DN 100 a priemerný predpokladaný odber vody v obci sa bude pohybovať na úrovni 1,8 litra za sekundu. Ak pôjde všetko podľa predpokladov, pitnú vodu z verejného vodovodu budú môcť obyvatelia obce začať používať v treťom kvartáli roku 2023.

V utorok sa zároveň uskutočnil aj kontrolný deň na výstavbe vodovodu v Popudinských Močidľanoch. Stavba, ktorá sa začala počas pandémie na jeseň 2021, pokračuje podľa plánov. Aktuálne je zakopaných viac ako 2,3 kilometra vodovodných potrubí z celkovej dĺžky 4,2 kilometra. Vďaka tomuto projektu v hodnote 2,9 milióna eur sa na verejný vodovod bude môcť pripojiť takmer 310 odberných miest.

Dubovce a Popudinské Močidľany spolu s Radošovcami sú obce s rovnakým problémom. Spustenie výstavby vodovodov bolo jednou z priorít súčasného vedenia BVS. Celkové náklady na výstavbu vodovodov v týchto obciach sa pohybujú na úrovni 9,5 milióna eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.06.2020
Nový investor sľubuje v R. Sobote okrem pivovaru i elektráreň a stovky bytov
Závod na výrobu piva so sladovňou a spracovaním ovocia, dopravno-logistickým centrom a paroplynovou elektrárňou, ale aj 250 až 300 bytov s občianskou vybavenosťou, to všetko sľubuje vybudovať do roku 2024 v Rimavskej Sobote spoločnosť Architecture design and studio z Veľkého Šariša.
viac
27.11.2020
Vo Vajnoroch pribudol nový vodovod, začína sa opravovať aj kanalizácia
V bratislavských Vajnoroch pustila v piatok Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) vodu do nového vodovodu na ulici Za humnami. Generálny riaditeľ BVS Peter Olajoš zároveň ohlásil začiatok opravy vákuovej kanalizácie v tejto mestskej časti za viac ako milión eur.
viac
01.02.2021
Budovu bývalého mlyna chce radnica zmeniť na multifunkčný priestor
Viac ako dvadsať rokov nevyužívanú budovu niekdajšieho mlyna chce mesto Veľký Šariš zmeniť na multifunkčný priestor. Objekt so šiestimi podlažiami, každé s rozlohou približne 900 štvorcových metrov, radnica kúpila koncom minulého roka za 150 000 eur.
viac
30.05.2022
Nový vodojem v Z. Bystrici by mohol začať fungovať začiatkom roka 2023
Nový vodojem, ktorý buduje Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) v Záhorskej Bystrici, je hotový na približne 70 percent. Pomôcť má nielen obyvateľom tejto bratislavskej mestskej časti, ale aj okolitým obciam, ako Borinka a Marianka či viacerým menším lokalitám.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %