Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
17.03.2022 08:25

Začala sa výstavba dvoch mostov novej električkovej trate v Petržalke


Snímka zdroj: (tasr).


V bratislavskej Petržalke sa začala výstavba dvoch mostov v rámci výstavby predĺženia električkovej trate až po Janíkov dvor. Aktuálne sa pracuje na moste pri Rusovskej ceste a pri zastávke Jungmannova i na najdlhšom moste novej trate pri kostole Svätej rodiny.


"Pripravujú sa výkopy pre podpery mosta a realizujú sa práce na zabránenie zosuvu pôdy," spresnila samospráva. Na trase budúcej električkovej trate celý február odstraňovali vrchnú vrstvu pôdy z nespevnených plôch. Získanú zeminu použijú neskôr pri zatrávňovaní a výsadbe v okolí.

Novú električkovú trať v Petržalke stavia vysúťažená skupina dodávateľov zo Združenia NS MHD Petržalka za 74,58 milióna eur bez DPH. Hradená má byť najmä z eurofondov. Stavebné práce prebiehajú súčasne na viacerých stavebných objektoch pozdĺž celého úseku novej trate. Vedenie hlavného mesta verí, že električka bude novou traťou jazdiť do konca roka 2023.

Budúca trať bude nadväzovať na jej prvú etapu Jesenského – Jungmannova, v rámci ktorej sa kompletne rekonštruoval aj Starý most. Trasa električky sa predĺži o 3,9 kilometra, od súčasnej konečnej zastávky Jungmannova po novú konečnú zastávku Janíkov dvor. Nový úsek bude mať celkovo sedem zastávok, predovšetkým v blízkosti dôležitých dopravných uzlov. Pôjde o zastávky ako Chorvátske rameno, Gessayova, Zrkadlový háj, Stred, Veľký Draždiak, Lietavská a Janíkov dvor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.11.2021
Bratislava spustila výstavbu predĺženia električkovej trate v Petržalke
Mesto Bratislava spustilo výstavbu predĺženia električkovej trate v mestskej časti Petržalka až po Janíkov dvor.
viac
26.05.2022
Výstavbu električkovej trate v Petržalke komplikujú nezhody
Výstavbu predĺženia električkovej trate v bratislavskej Petržalke až po Janíkov dvor komplikujú nezhody v konzorciu, ktoré práce realizuje. Konštatuje to hlavné mesto v materiáli, o ktorom budú vo štvrtok (26. 5.) diskutovať mestskí poslanci.
viac
06.06.2022
Práce na električkovej trati v Petržalke sa majú rozbehnúť po podpise dodatkov
Výrazne utlmené práce na predĺžení električkovej trate v bratislavskej Petržalke až po Janíkov dvor sa majú znovu rozbehnúť podľa harmonogramu zrejme až po sfinalizovaní dodatkov.
viac
06.06.2023
Dokončenie trate v Petržalke na jeseň 2024 potvrdil aj nový harmonogram
Výstavbu električkovej trate v bratislavskej Petržalke, v úseku Jungmannova – Janíkov dvor, by mali dokončiť do 30. septembra 2024. Potvrdzuje to aktualizovaný harmonogram prác, ktorý zverejnilo hlavné mesto.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %