Utorok 14.05.2024
Dnes má meniny 
Bonifác
°C
23.11.2023 12:10

Vianočné trhy po prvýkrát potrvajú až do predvečera Štedrého dňa


Ilustračná snímka, zdroj: Visit Liptov


Vianočné trhy v Ružomberku sa začnú 5. decembra a po prvýkrát potrvajú až do predvečera Štedrého dňa, teda do soboty 23. decembra.


TASR o tom v stredu informoval hovorca mesta Ružomberok Vladimír Miškovčík.  "Pravú vianočnú atmosféru odštartuje v Parku Štefana Nikolaja Hýroša v utorok 5. decembra mikulášsky program pre najmenších" priblížil hovorca.         

Vrcholom večera bude symbolické rozsvietenie vianočného stromčeka v centre, a to priamo svätým Mikulášom a jeho pomocníkmi anjelom a čertom. Tento rok bude centrum Ružomberka zdobiť smrek obyčajný od papierenského podniku.         

Od 6. decembra bude v centre pokračovať vianočný program Mikulášskou diskotékou. Ružomberčanov i návštevníkov mesta vo viac ako 20 stánkoch okrem vianočného jedla a nápojov čakajú predajcovia remeselných produktov i ďalšieho sortimentu.         

"Organizátori vianočných trhov pamätali na všetky vekové kategórie, a tak program Ružomberských Vianoc obsiahol vystúpenia žiakov základných umeleckých škôl, chrámových zborov, folklórnych skupín, divadiel, bábkohercov, hudobných skupín i sólových spevákov," dodal Miškovčík.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2016
O týždeň začnú Vianočné trhy v Žiline
Mesto Žilina pozýva na tradičné Vianočné trhy, ktoré sa každoročne konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku.
viac
16.12.2016
Súčasťou Vianočných trhov bude aj tento rok Primátorský punč
Primátor pozýva verejnosť na Primátorský punč, ktorý sa bude podávať na Vianočných trhoch na Mariánskom námestí. Cena punču je dobrovoľná. Výťažok z tejto akcie bude venovaný Detským jasliam, Veľká okružná 82 a Jedálni, Lichardova 44.
viac
28.11.2017
Vianoce prichádzajú do centra Prievidze
Vianočné obdobie začína v meste Prievidza Mikulášskym sprievodom. Pre všetkých Prievidžanov, ale i návštevníkov mesta je po zvyšok decembra pripravených množstvo vianočných aktivít v centre mesta, kde pribudnú stánky s rôznym sortimentom, občerstvením, mobilná ľadová plocha a ďalšie prekvapenia.
viac
04.12.2018
Advent na brehoch Liptovskej Mary
Najbližšie tri adventné nedele budú na Liptovskej Mare patriť originálnym vianočným trhom. Už 9. decembra sa na móle Mariny Liptov rozsvieti vianočný stromček a pripravené sú vianočné pochúťky aj atraktívny sprievodný program pre všetky vekové kategórie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %