Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
27.12.2022 09:30

V Žiline demontovali 12 nelegálnych reklamných stavieb na pozemkoch mesta


Snímka zdroj: (zilinak.sk).


Žilinská samospráva demontovala minulý týždeň z verejných priestranstiev 12 nelegálnych reklamných stavieb, ktoré stáli na pozemkoch mesta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Barbora Zigová.


Doplnila, že reklamné stavby na Predmestskej ulici, sídlisku Solinky, Vlčince a Hájik odstránila súkromná spoločnosť, ktorá ich uskladní a zabezpečí ich likvidáciu. "Plníme tak záväzok o čistejšom verejnom priestore a podnikáme ďalšie kroky v boji s nežiaducim vizuálnym smogom. Už v minulosti mesto masívne demontovalo reklamné stavby popri hlavnom cestnom ťahu na Martin či Kysuce. Následne bol vypracovaný pasport nelegálnych reklamných stavieb. Za posledné roky sa nám podarilo odstrániť na území mesta viacero takýchto stavieb," priblížil žilinský primátor Peter Fiabáne.

K eliminácii reklamného smogu prispieva podľa neho i samotné mesto, ktoré si na informovanie verejnosti volí komunikačné prostriedky vizuálne nezaťažujúce verejný priestor.

Mesto má vypracovaný Manuál reklamy Mestskej pamiatkovej rezervácie, ktorý stanovuje základné princípy tvorby nových reklamných zariadení a reklamných stavieb, rovnako i úpravu súčasných nevyhovujúcich reklám. "Vlastníkom, správcom a nájomcom priestorov v mestskej pamiatkovej rezervácii radí, ako postupovať pri realizácii budúcej reklamy, ponúka inšpirácie a poukazuje na vhodné i nevhodné príklady. Manuál zároveň približuje celý proces povoľovania zo strany dotknutých inštitúcií," pripomenula Zigová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2021
Reklamné stavby by sa po novom mohli povoľovať len na dobu určitú
Reklamné stavby by sa mohli povoľovať len na dobu určitú, najviac na tri roky. Obce by mohli po novom iniciovať odstránenie nelegálnych reklamných stavieb, ktoré nie sú na jej pozemkoch, ale sú v území obce.
viac
23.03.2022
Mesto Poprad začalo s odstraňovaním vizuálneho smogu
Mesto Poprad začalo s odstraňovaním vizuálneho smogu v podobe nepovolených reklamných stavieb - bilbordov, megabordov a rôznych druhov veľkoplošných reklamných tabúľ v meste.
viac
10.08.2022
Mesto odstránilo 43 bilbordov, plánuje odstrániť ešte ďalších 40
Mesto Nitra pokračuje v odstraňovaní nepovolených reklamných stavieb na svojom území. V tomto roku sa podarilo odstrániť celkovo 43 nepovolených reklamných stavieb, najmä bilbordov, ale aj bigbordov a PVC plachiet, informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek.
viac
27.02.2023
Mesto za posledné roky odstránilo takmer 400 rôznych reklamných stavieb
Nitrianska radnica nechala v priebehu minulého roka odstrániť z ulíc mesta 93 nepovolených reklamných stavieb. Ako informoval mestský úrad, bolo medzi nimi 75 bilbordov, tri bigbordy a 15 PVC plachiet.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %