Štvrtok 16.05.2024
Dnes má meniny 
Svetozár
°C
07.09.2020 04:00

V Považskej Bystrici pribudne 15 kontajnerov na malý elektroodpad


Snímka zdroj: (tasr).


Považskobystrická radnica začne v stredu (9. 9.) rozmiestňovať po meste a mestských častiach červeno-biele kontajnery na malý elektroodpad, batérie a akumulátory. Samospráva tak pokračuje v podpore separovania odpadu.


Ako informovala referentka odpadového hospodárstva mestského úradu Daniela Sovíková, 15 nových kontajnerov umiestnia na najfrekventovanejšie miesta, v blízkosti obchodných centier, pri kostole, ale aj v mestských častiach. Podľa naplnenosti kontajnerov nevylúčila ich presúvanie.       

„Všetkých 15 zberných nádob bude monitorovaných. Vďaka sledovaniu naplnenosti senzormi je možné plánovať vyprázdňovanie kontajnerov a zabezpečiť tak ich efektívnejšie využívanie. Sledovať naplnenie červeno-bielych kontajnerov môžu aj Považskobystričania pomocou bezplatnej mobilnej aplikácie,“ priblížila Sovíková.       

Podľa Kataríny Joppekovej zo spoločnosti zabezpečujúcej v meste zber a likvidáciu odpadu, červeno-biele kontajnery sú určené na zber malého elektroodpadu, bateriek, elektrických hračiek či akumulátorov, notebookov, mobilných telefónov a podobne.        

„Doteraz bolo možné takýto odpad odovzdať len na zbernom dvore. Veľa ľudí tam kvôli jednej kalkulačke alebo malému mixéru nešlo, a tak takýto odpad končil na skládke, kde sa nedokáže rozložiť a môže kontaminovať vodu, pôdu i vzduch,“ zdôraznila Joppeková s tým, že do nových kontajnerov je zakázané ukladať monitory, televízory, žiarivky a výbojky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.09.2016
V Považskej Bystrici pribudne 86 nájomných bytov vyššej a strednej kategórie
V Považskej Bystrici sa po niekoľkoročnej stagnácii opäť rozbieha výstavba nájomných bytov. Po bytovom dome na sídlisku SNP pri športovej hale začali s výstavbou bytových domov ďalšie dve súkromné spoločnosti.
viac
21.12.2017
Mesto vymenilo odpadové koše a lavičky za takmer 22 000 eur
Mesto Považská Bystrica vymenilo staré odpadové koše a lavičky v centre i v mestských častiach. Celkovo nahradilo 25 betónových odpadových košov a 80 lavičiek, na ďalších asi 200 lavičkách po celom meste vymieňajú drevené výplne.
viac
13.10.2020
Polopodzemné kontajnery pribudli v Košútoch, Ľadovni a Podháji
Nové stojiská polopodzemných kontajnerov pribudli v utorok v martinských mestských častiach Košúty, Ľadoveň a Podháj. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.
viac
18.11.2020
Zbaviť sa starých chladničiek i práčok bude od decembra jednoduchšie
Banskobystričania budú môcť od decembra využiť novú službu v oblasti ekologického nakladania s elektroodpadom, ktorú im ponúka mesto spoločne so Združením výrobcov elektrospotrebičov pre recykláciu – Envidom - priamo z adresy bydliska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %