Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
17.08.2022 08:25

V Novohrade vyrástli dve kukuričné bludiská, šíria osvetu o poľnohospodárstve


Ilustračná snímka.


V regióne Novohrad majú návštevníci tento rok možnosť navštíviť novú atrakciu. V Lučenci a Dolnej Strehovej vyrástli kukuričné bludiská, ktorých cieľom je okrem zábavy i šírenie osvety o význame poľnohospodárstva. Za spoločnosť KlasFarm to uviedla Zuzana Malov.


Kukuričné bludiská v Lučenci a v Dolnej Strehovej sú v regióne Novohradu novinkou, pre verejnosť ich prvýkrát otvorili v začiatkom júla. Výmera oboch bludísk je 2,5 hektára, samotné labyrinty sú dlhé približne 1,5 kilometra.

"Hlavným mottom našich bludísk na tento rok je priblíženie poľnohospodárstva prioritne deťom, tínedžerom a, samozrejme, aj dospelým, aby si uvedomili, že mať potraviny na stole, nie je až také samozrejmé a je za tým kus práce všetkých ľudí, ktorí pracujú v tomto odvetví," vysvetlila Malov. Ako dodala, súčasťou bludísk sú i QR kódy, vďaka ktorým môžu návštevníci s pomocou mobilných telefónov absolvovať vzdelávací kvíz o poľnohospodárstve. Interaktívna hra súčasne meria čas, za ktorí ľudia bludiskom prejdú.

Kukuričné bludiská v Lučenci a Dolnej Strehovej sú pre verejnosť počas leta otvorené každý deň. Počas víkendov sú atrakcie obohatené aj o nočné blúdenie. "Zvažujeme otvorenie aj v septembri. Určite budeme pokračovať aj v ďalších rokoch a plánujeme aj nejaké novinky," dodala Malov s tým, že o bludiská je zo strany verejnosti veľký záujem.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.03.2018
ZMODO sa chce tento rok venovať najmä oblasti cestnej infraštruktúry na Orave
Hlavnou témou marcového snemu Združenia miest a obcí dolnej Oravy (ZMODO) vo Veličnej v okrese Dolný Kubín bolo schválenie rozpočtu a určenie základných úloh na najbližšie obdobie. Združenie sa chce tento rok venovať najmä oblasti cestnej infraštruktúry na Orave.
viac
10.07.2020
Na kúpalisku otvorili informačné centrum s regionálnym pultom
Termálne kúpalisko v Dolnej Strehovej rozšírilo v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Turistický Novohrad a Podpoľanie svoje služby o novovybudované informačné centrum. Jeho cieľom je motivovať návštevníkov akvaparku k spoznávaniu ďalších kútov Novohradu.
viac
15.08.2022
Najvzácnejším výrobkom Bzovských sklárskych dní je replika svadobnej čaše
Vázy, figúrky i srdcia vyrobili sklári počas víkendových XI. Bzovských sklárskych dní v Dolnej Bzovej v okrese Lučenec. Ako povedal Peter Greksa z občianskeho združenia Skálnik, najvzácnejším výrobkom tohto ročníka je replika svadobnej čaše.
viac
15.03.2024
Dolná Strehová plánuje rozšíriť kapacitu materskej školy novostavbou
Obec Dolná Strehová vo Veľkokrtíšskom okrese plánuje rozšíriť kapacitu svojej materskej školy výstavbou nového objektu. Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie s tým, že celková predpokladaná hodnota zákazky je 871.737 eur bez DPH.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %