Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
14.11.2022 12:35

V končiacej sezóne sa podarilo dokončiť viacero projektov


Zdenko Čambal, archívna snímka. Snímka zdroj: (tasr).


V roku 2022 sa podarilo Oblastnej organizácii cestovného ruchu (OOCR) Záhorie zrealizovať množstvo projektov. Medzi nimi je najvýznamnejšie otvorenie nového Turistického informačného centra (TIC) v obci Smrdáky v okrese Senica. Informoval o tom výkonný riaditeľ organizácie Martin Lidaj.


"Centrum slúži na propagáciu regiónu, na prezentáciu aktivít členov OOCR Záhorie, ponúka tradičné regionálne produkty a jeho súčasťou je aj požičovňa elektrobicyklov. V neposlednom rade tým organizácia získala aj svoje stabilné sídlo," uviedol predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

"Pokračovali sme v podpore rozvoja cykloturistiky. Tento rok sme zriadili viacero nabíjacích staníc na elektrobicykle v Skalici, Šaštíne-Strážach či Senici. Pribudli nové herné prvky na Kunovskej priehrade a podporili sme množstvo projektov a podujatí našich členov. V spolupráci so Slovakia Travel sme sa prezentovali na výstave Expo v Dubaji, na výstave Arabian Travel Market sme zas spolupracovali s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Trnavský kraj. Uskutočnilo sa aj viacero stretnutí našich členov s cieľom prepojenia aktivít pri tvorbe spoločných produktov," informoval riaditeľ OOCR Záhorie.

Organizácia si tento rok pripomenula desať rokov existencie. "Od jej vzniku sa podarilo zdvojnásobiť počet členov. Máme 60 členov, z nich je 17 samospráv, zvyšok tvoria právnické osoby. Výrazne sa nám od vzniku podarilo zvýšiť rozpočet, ktorý je v súčasnosti 100-násobný," uviedol Lidaj.

V súčasnosti už v organizácii pracujú na budúcoročných projektoch. "Dokončujeme novú webstránku, ktorá bude prehľadnejšia. Pripravujeme ponuku komplexných balíkov ciest, služieb a produktov cestovného ruchu, ktoré ponúknu návštevníkovi plnohodnotné a rôznorodé aktivity v našom regióne," ozrejmil plány Lidaj.

"Najbližším cieľom je dokázať využiť finančné mechanizmy, ktoré ponúka Európska únia najmä v rámci prihraničnej spolupráce, aby sme dokázali vybudovať niečo hmatateľné v rámci cestovného ruchu," doplnil Čambal.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.04.2021
OOCR Záhorie spustilo fotografickú súťaž Záhorie - rozmanitá zem
Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie vyhlásila štvrtý ročník fotografickej súťaže Záhorie - rozmanitá zem. Informoval o tom výkonný riaditeľ organizácie Martin Lidaj.
viac
28.09.2021
Jednou z najnavštevovanejších destinácií na Záhorí sú kúpele v Smrdákoch
Kúpele v Smrdákoch s využitím sírovodíkovej minerálnej vody a sírneho bahna sa zameriavajú predovšetkým na liečbu kožných ochorení v kombinácii s chorobami pohybového aparátu.
viac
05.08.2022
OOCR Záhorie otvorila nové informačné centrum pre turistov
Nové turisticko-informačné centrum (TIC) sprístupnila Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie v obci Smrdáky v okrese Senica.
viac
25.05.2023
Cez víkend v kúpeľoch otvoria letnú sezónu
Letnú kúpeľnú sezónu v obci Smrdáky v okrese Senica otvoria v nedeľu 28. mája. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %