Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
26.02.2020 03:10

Už po tretíkrát sa na trati pod Chopkom zídu krňačkári


Snímka zdroj: (horehronie.sk)


Už po tretíkrát sa na trati pod Chopkom zídu krňačkári nielen zo Slovenska ale aj zo Švajčiarska a Nemecka a zabojujú o najrýchlejší čas na kľukatej trati z pod Kosodreviny do Krupovej.


Už túto sobotu (29. 2.) sa viac ako sedemdesiat zahraničných a sto slovenských krňačkárov stretne na južnej strane Nízkych Tatier na Medzinárodných krňačkových pretekoch o 3. veľkú cenu Jasnej.

Medzinárodné preteky odštartujú v piatok otváracím ceremoniálom na námestí v Brezne, kde je pre všetkých pretekárov, ale taktiež turistov a domácich pripravený zaujímavý krnačkový exhibičný program v podaní majstrov krňačkárov, ktorých desať družstiev zabojuje v tradičných disciplínach priamo na námestí. Primátor Brezna otvorí zjazd zo snežnej rampy a spoločný sprievod pretekárov námestím oživí tradičná ľudová hudba Veselí chlapci z Horehronia,  bubnová show Batida a, samozrejme, výborné občerstvenie a skvelá atmosféra. Toto všetko na Vás čaká v piatok 28. februára od 17:00 hod.

Sobota bude pretekovým dňom, so všetkými krňačkármi sa stretneme o 8:30 hod. v Krupovej na registrácii. Oficiálne otvorenie začne o 11:00 hod. v Krupovej v podaní mužskej speváckej skupiny Krnohári a bubnovej show Batida.

Prvá exhibičná posádka sa na trasu vydá pred obedom v podaní tradičných krní určených na zvoz sena, 100-ročných dvojkrní a netradičných štvorkrní. Okrem adrenalínu počas krňačkových pretekov sa môžete opäť tešiť na skvelý program: folklór v podaní Veselých chlapcov z Horehronia a Krnohárov, bubnovú show, tradičné jedlá zo Salaša Zbojská, či Legendárne buchty a iné dobroty. Návštevníci sa môžu tešiť aj na remeselnú dedinku, či relax zónu v stánkoch Horehronie a Za horami za dolami, Banskobystrický kraj. Celým podujatím bude sprevádzať moderátor Marek Poliak.

„Tento rok sa nám na preteky o 3. Veľkú cenu Jasnej prihlásilo viac ako sedemdesiat zahraničných posádok, čo je oproti minulému roku obrovský nárast. Sme veľmi radi, že na Horehroní sme dokázali vytvoriť podmienky a prilákať toľko zahraničných posádok. Okrem tradičných dvojsaní, ktoré boli po minulé roky sa v tomto roku bude pretekať aj na podkutých štvorsaniach“ dodala Ing. Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR REGIÓN HOREHRONIE.

Spoluorganizátorom podujatia sú mesto Brezno a lyžiarske stredisko Jasná. Aktivita je spolufinancovaná ministerstvom dopravy a výstavby SR.

Autor: (OOCR REGIÓN HOREHRONIE)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.07.2021
Švábkafest: Liptovské droby v podaní Peti Vlhovej
Hlavnú úlohu na každoročnom Švábkafeste zohráva naša liptovská švábka. Tento rok však bude výnimočný. Zemiaky, ktoré boli po celé stáročia pre Liptákov dôležitou plodinou, budú zatienené rovno dvomi špecialitami.
viac
02.08.2021
Na Horehroní chystajú historické preteky na cyklodrezinách a bude aj vínna cesta
Horehronie ponúka počas tohto leta viaceré atrakcie pre návštevníkov a nebude tomu inak ani v závere tohto týždňa. Už v piatok (6. 8.) o 10.00 h odštartujú v Hronci historicky prvé preteky na horehronských cyklodrezinách.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
21.02.2024
Medzinárodné preteky na Krňačkách sú zrušené
Tím REGIÓN HOREHRONIE informuje o tom, že plánované podujatie Medzinárodné preteky na Krňačkách - 5. ročník o Veľkú cenu Jasnej je zrušené.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %