Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
04.05.2023 04:15

Trnava spúšťa sezónu Cargo bajkov, turisti ho nemôžu využiť


Cargo bajk.


Mesto Trnava spúšťa požičiavanie Cargo bajkov. Záujemci musia splniť viacero podmienok, jednou z nich je, že musia mať trvalé bydlisko v Trnave a vek minimálne 18 rokov. Informovalo o tom mesto na webovej stránke.


Predpokladaný dátum spustenia prevádzky je v piatok (5. 5.). "Cargo bajky sú dvojkolesové dopravné prostriedky, ktoré sú svojou konštrukciou prispôsobené na prevoz väčšieho nákladu, respektíve osôb. V prednej časti majú priestor na sedenie pre dve až tri deti, pokiaľ celková hmotnosť vodiča spolu s pasažiermi i prípadnou batožinou neprekročí 150 kg," uviedlo mesto.

Mestské cargo bicykle sú určené pre rodiny s deťmi. Horná hranica pre prepravované osoby je vek 15 rokov a výška 140 cm. "Ak si ho chcete požičať, musíte splniť viaceré podmienky. Mať trvalé bydlisko v Trnave, vek minimálne 18 rokov, mať zmluvu na prenájom ebajku, registráciu v systéme trnavského bikesharingu a uhradenú zábezpeku 50 eur," informovalo mesto.

Miesto výpožičky je radnica na Hlavnej ulici a rezervovať je ich možné v pracovných dňoch od pondelka do štvrtka osobne, telefonicky alebo emailom. Maximálna doba výpožičky sú tri hodiny.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.02.2022
Zdieľané elektrobicykle sú už opäť k dispozícii v uliciach Trnavy
Trnava spustila v pondelok tohtoročný bikesharing. V nadchádzajúcej sezóne bude záujemcom k dispozícii 146 žltozelených elektrobicyklov vrátane 34 nových a dva cargo bicykle. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
03.01.2023
Novinkou v prímestskej autobusovej doprave sú predplatné cestovné lístky
Cestujúci v prímestskej autobusovej doprave v Trnavskom kraji majú k dispozícii od 1. januára nový druh cestovných lístkov. Ide o predplatné cestovné lístky, ktoré sú výhodnejšie najmä pre pravidelných cestujúcich.
viac
08.03.2023
V meste sa začala šiesta sezóna zdieľaných bicyklov
Trnavský bikesharing – zdieľané elektrické bicykle začali v pondelok svoju šiestu sezónu. Vlani zaznamenal tento úspešný projekt mesta priemerne 900 výpožičiek denne, cyklisti mali k dispozícii 129 elektrobicyklov.
viac
11.08.2023
V septembri vyhlásia štvrtú výzvu na obnovu rodinných domov
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) vyhlási 6. septembra štvrtú výzvu na obnovu rodinných domov. Priniesť má zníženie skleníkových plynov, ale aj úsporu financií či nové pracovné miesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %