Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
10.08.2022 10:35

Špeciálny zážitkový vlak prejde počas troch dní vyše 600 kilometrov


Ilustračná snímka: (tasr).


Tri dni a dve noci bude trvať jazda historickým zážitkovým vlakom, ktorý začiatkom septembra vyrazí z Banskej Bystrice naprieč stredným Slovenskom. Špeciálny vlak s názvom Expres Za horami, za dolami ponúkne cestujúcim i viaceré sprievodné aktivity.


Informovala o tom Zuzana Jóbová z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Banskobystrický kraj Turizmus.

Zážitkový vlak vyrazí z Banskej Bystrice 1. septembra cez Slovenskú Ľupču a Červenú Skalu až do Turne nad Bodvou. Cestujúcich ďalej odvezie cez Číž, Fiľakovo a Kremnicu späť do Banskej Bystrice. "Počas troch dní ponúkne nielen zážitok z cesty historickým vlakom, spanie a stravovanie vo vlaku, ale na jednotlivých zastávkach čaká pasažierov i bohatý program," uviedla koordinátorka zážitkových vlakov v kraji Eva Macuľová.

Cestujúci budú mať počas cesty možnosť nazrieť do priestorov Františkánskeho kláštora v Kremnici, navštíviť kúpele Číž, hrad v Slovenskej Ľupči i Zádielsku tiesňavu na Gemeri. Súčasťou programu bude i zážitková večera v kremnickej štôlni Andrej či ochutnávka regionálnych vín vo Fiľakove.

"Expres Za horami, za dolami sme vytvorili s cieľom ponúknuť naozaj originálny a jedinečný zážitok. Tento vlak je určený tak trochu pre dobrodruhov, ktorí sa neboja výzvy, ktorých baví cestovanie, ale najmä spoznávanie nových miest a nových ľudí," skonštatoval Jiří Pěč z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko.

Pasažieri zážitkového vlaku budú ubytovaní v 18 dvojlôžkových a štvorlôžkových kupé na spanie, súčasťou súpravy bude i jedálenský vozeň. Celá trasa je dlhá 608 kilometrov, prechádza piatimi regiónmi a vyše 40 tunelmi vrátane Telgártskej slučky či Čremošianskeho tunelu, ktorý je najdlhším železničným tunelom na Slovensku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2016
120. výročie príchodu prvého vlaku
Nostalgické jazdy parným vlakom do Veľkých Bielic a späť budú hlavným lákadlom osláv 120. výročia od príchodu prvého vlaku na hornú Nitru, ktoré sa konajú v sobotu 14. mája 2016.
viac
03.12.2017
Záhoráčik bude po úspešnej sezóne pokračovať
Turistický vlak Záhoráčik prepravil počas tejto sezóny takmer 10 tisíc ľudí. Projekt sa ukázal v prvom roku fungovania ako úspešný, preto v ňom budú partneri pokračovať aj v budúcom roku.
viac
15.07.2022
Hlavné mesto si opäť pripomenie svoju korunovačnú minulosť
Hlavné mesto si opäť pripomenie svoju korunovačnú minulosť. Obyvateľom i návštevníkom ju priblížia Bratislavské korunovačné dni (29. – 31. 7.).
viac
30.08.2022
Mesto po 26 rokoch obnoví banícke dni, otvorí i nové Banské múzeum
Mesto Hnúšťa v okrese Rimavská Sobota po 26 rokoch obnoví oslavy baníckych dní. Na podujatí slávnostne otvorí nové Banské múzeum, ktorého súčasťou má byť aj expozícia v nevyužívanej časti bane v lokalite Mútnik. Samospráva o tom informuje na svojej oficiálnej webstránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %