Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
01.03.2023 02:25

Skalica vyzýva na podanie návrhov na udelenie ocenení


Mestský úrad v Skalici.


Mesto Skalica hľadá kandidátov na ocenenia, ktoré sa každoročne udeľujú významným osobnostiam alebo kolektívom. Informovalo o tom mesto na webovej stránke.


Ocenenia Ceny primátorky mesta Skalica, Ceny mesta Skalica a Čestné občianstvo mesta Skalica udeľuje mesto od roku 2002. Pravidelne sú tieto ocenenia udeľované v mesiaci september.

Čestné občianstvo sa udeľuje osobám, ktoré sa obzvlášť významným spôsobom zaslúžili o rozvoj a zveľadenie mesta, ochranu jeho záujmov a šírenie jeho dobrého mena vo svete, alebo ktorí obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými výkonmi.

Osobám alebo kolektívom, ktoré sa v Skalici narodili alebo žili a zaslúžili sa o jeho rozvoj, zveľaďovanie, šírenie jeho dobrého mena doma i vo svete sa udeľuje cena mesta. Cena primátorky náleží osobám alebo kolektívom za vynikajúce výsledky dosahované pri rozvoji mesta.

"Návrhy je možné podať v písomnej forme na podateľňu mesta alebo elektronicky na podatelna@mesto.skalica.sk. Návrh musí obsahovať dôvod nominácie a krátky životopis, prípadne úspechy navrhovaného. Termín podania je do 30. apríla," informovalo mesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2020
Cenu mesta dostane kultúrna pracovníčka a in memoriam i ochranca prírody
Každoročne udeľovanú Cenu mesta Humenné dostane tento rok celoživotná kultúrna pracovníčka Mária Mišková a in memoriam i amatérsky historik, turista a ochranca prírody Michal Kirschner. V tajnom hlasovaní o tom rozhodli humenskí mestskí poslanci na svojom poslednom (26. 8.) zasadnutí.
viac
04.01.2021
Verejnosť môže podávať návrhy na Cenu mesta aj primátora
Verejnosť opäť môže podávať návrhy na laureátov Ceny mesta Košice a Ceny primátora mesta. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke. Tieto verejné ocenenia udeľujú každoročne v rámci Dňa mesta Košice.
viac
22.02.2021
Návrhy na cenu mesta môžu občania doručovať do 1. marca
Mesto Rimavská Sobota aj v roku 2021 udelí vybraným osobám a organizáciám cenu mesta. Informuje o tom na svojej internetovej stránke s tým, že návrhy na ocenenie je možné podávať do 1. marca na adresu mestského úradu.
viac
27.12.2021
Verejnosť môže opäť podávať návrhy na Cenu mesta a Cenu primátora
Verejnosť opäť môže podávať návrhy na laureátov Ceny mesta Košice a Ceny primátora mesta. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke. Tieto verejné ocenenia udeľujú každoročne v rámci Dňa mesta Košice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %