Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
16.03.2022 12:35

Pustnúcu bývalú polikliniku chce investor prebudovať na byty


Na snímke pohľad na chátrajúce budovy bývalej polikliniky v Prievidzi 16. marca 2022. Snímka zdroj: (tasr).


Pustnúce budovy bývalej polikliniky na sídlisku Píly sa môžu zmeniť na byty a parkovacie miesta. So zámerom prišiel súkromný investor, ktorý by chcel objekt získať do svojho vlastníctva prostredníctvom zámeny pozemku s doplatením. O jeho návrhu budú ešte rokovať mestskí poslanci.


"Ak na rokovaní schválime zámenu polikliniky s iným majetkom, túto v dohľadnej dobe investor zrekonštruuje na jedno- a dvojizbové byty," povedala pre TASR mestská poslankyňa Natália Svítková.

Zámena sa podľa nej týka pozemku na Šulekovej ulici s budovami polikliniky A a B s prislúchajúcimi pozemkami a finančným vyrovnaním vo výške takmer 700 000 eur.

Investor svoj zámer už spolu s projektantom predstavil na online stretnutí i zástupcom samosprávy. "Malo by ísť o 70, možno 80 jedno- a dvojizbových bytov, toto je ešte v procese. K nim by malo prislúchať 99 parkovacích miest," konkretizovala mestská poslankyňa.

Budovy bývalej polikliniky získalo mesto do svojho vlastníctva minulý rok prostredníctvom zámeny majetku s Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK). Na odpredaj objektu vyhlásilo obchodnú verejnú súťaž, tá nebola úspešná. "Budovu polikliniky sme v minulosti chceli využiť na viacero účelov, jedným z nich bola i jej rekonštrukcia na zariadenie pre seniorov. Po zmene legislatívy by bola táto rekonštrukcia neefektívna a nerentabilná. Taktiež bola v hre samotná realizácia bytov, avšak vzhľadom na to, že situácia na trhoch tiež nie je v náš prospech, zvolili sme cestu zámeny majetku," dodala poslankyňa.

O odpredaj polikliniky sa neúspešne pokúšal v minulosti i TSK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.06.2020
Nový investor sľubuje v R. Sobote okrem pivovaru i elektráreň a stovky bytov
Závod na výrobu piva so sladovňou a spracovaním ovocia, dopravno-logistickým centrom a paroplynovou elektrárňou, ale aj 250 až 300 bytov s občianskou vybavenosťou, to všetko sľubuje vybudovať do roku 2024 v Rimavskej Sobote spoločnosť Architecture design and studio z Veľkého Šariša.
viac
17.02.2022
Projekt výstavby nájomných bytov pri Terchovskej je v procese EIA
Projekt výstavby 85 nájomných bytov pri Terchovskej ulici v bratislavskom Ružinove je v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA). Predložila ho spoločnosť Metro Bratislava, v ktorej je väčšinovým akcionárom hlavné mesto.
viac
30.03.2022
Pustnúca poliklinika sa zmení na bývanie
Pustnúce budovy bývalej polikliniky na sídlisku Píly v Prievidzi sa zmenia na byty a parkovacie miesta. So zámerom prišiel súkromný investor, ktorý získa objekt do svojho vlastníctva prostredníctvom zámeny pozemku s doplatením. Zámenu majetku schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní 28. marca.
viac
02.04.2022
Investor plánuje v bývalej poliklinike nové byty
Mestskí poslanci odsúhlasili zámer odpredaja budov bývalej polikliniky spolu so získaním pozemku na Šulekovej ulici do vlastníctva mesta. Mesto odpredajom získa do svojho rozpočtu takmer 700 tisíc eur. Investor má v pláne zrekonštruovať objekty bývalej polikliniky na bytové jednotky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %