Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
10.09.2021 09:50

Prípravy na príchod pápeža vrcholia


Ilustračná snímka


Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR má za sebou už aj nácviky s kolegami z Vatikánu.


Na zabezpečení bezproblémového priebehu pobytu pápeža Františka sa významnou mierou podieľa ministerstvo vnútra. Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR, útvary Policajného zboru a Hasičský a záchranný zbor sa systematicky pripravujú na plnenie svojich úloh a povinností počas tejto návštevy. Dohliadať budú na bezpečnosť, verejný poriadok a plynulý priebeh podujatia.

Príprava všetkých bezpečnostných opatrení prebieha intenzívne a s pravidelnosťou v rámci všetkých zainteresovaných subjektov rezortu vnútra. Policajti z Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR a príslušníci útvarov Policajného zboru už niekoľko týždňov vykonávajú aj nácviky sprievodu autokolóny na rôznych trasách v rôznom teréne v rámci Slovenska.

V uplynulých dňoch príslušníci z Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR absolvovali aj spoločný nácvik s príslušníkmi Švajčiarskej gardy a vatikánskej polície. V nácvikoch a koordinácii opatrení budú pokračovať aj v ďalších dňoch.

Upozorňujeme účastníkov cestnej premávky, aby sa počas nácviku aj samotného priebehu podujatia riadili pokynmi dopravných policajtov a postupovali tak, ako za bežnej premávky, keď si vozidlá so zapnutým výstražným svetelným a zvukovým zariadením vynucujú právo prednostnej jazdy v súlade so zákonom o cestnej premávke.

 

Autor: Zdroj: MV SR/Vladimír Benko


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.08.2021
Polícia dostala do výbavy najmodernejšie motocykle
Do autoparku Policajného zboru pribudne 52 motocyklov značky BMW, ktoré ministerstvo vnútra obstaralo v rámci plánovanej obnovy flotily do roku 2025.
viac
03.09.2021
Priamy prenos liturgie so Svätým Otcom v prešovskej Záhrade umenia
Nezaregistrovaní pútnici budú môcť sledovať priamy prenos liturgie so Svätým Otcom v Prešove prostredníctvom LED obrazovky v Záhrade umenia. Maximálny počet účastníkov bude limitovaný aktuálnym stupňom COVID automatu v okrese Prešov.
viac
04.09.2021
Na omšu pápeža je v Šaštíne zaregistrovaných 30-tis. pútnikov
Na svätú omšu pápeža Františka, ktorú bude sláviť 15. septembra v Šaštíne, je zatiaľ prihlásených približne 30.000 pútnikov. Informoval o tom koordinátor prípravy pre Bratislavskú arcidiecézu Tibor Hajdu na stretnutí s novinármi.
viac
06.09.2021
Príchod pápeža bude v nedeľu sprevádzaný zvonením zvonov
V nedeľu 12. septembra o 15.30 h sa na 12 minút rozoznejú zvony katolíckych kostolov na Slovensku, aby veriacich pozvali k modlitbe za pápeža Františka, ktorý v tom čase pricestuje na pastoračnú návštevu Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %