Štvrtok 16.05.2024
Dnes má meniny 
Svetozár
°C
19.08.2023 09:00

Prešovské deti a mládež budú mať bezplatnú MHD


Ilustračná snímka zdroj: presovak.sk


V súvislosti so zmenou tarify MHD v Prešove čaká deti a mládež s trvalým pobytom v meste Prešov alebo v obci Ľubotice výrazná zmena. Od 1. septembra 2023 zaplatia za ročný alebo 3-mesačný lístok len 1 €.


Od 1. septembra 2023 občania SR s trvalým pobytom v meste Prešov alebo v obci Ľubotice, vo veku od 6 do 18 rokov, budú môcť cestovať v MHD Prešov v I. tarifnom pásme na tzv. evidenčný predplatný cestovný lístok (PCL) – „EVIDENČNÝ 18“:

1. PCL – ROČNÝ EVIDENČNÝ 18 v hodnote 1 € pre občanov SR s trvalým pobytom v meste Prešov alebo v obci Ľubotice, od dovŕšenia 6. roku veku do dovŕšenia 17. roku veku,

2. PCL – 3-MESAČNÝ EVIDENČNÝ 18 v hodnote 1 € pre občanov SR s trvalým pobytom v meste Prešov alebo v obci Ľubotice, od dovŕšenia 17. roku veku do dovŕšenia 18. roku veku.

„Snahou mesta Prešov je dlhodobo rozširovať a podporovať verejnú dopravu, ako hlavný spôsob prepravy v meste Prešov. Vysoký podiel bezemisnej dopravy, hlavne trolejbusov a prichádzajúce elektrobusy, nám prinesú čistejšie mesto, kvalitnejšie ovzdušie a výrazne uľahčia cestovanie najmä do školy a do práce. Naším cieľom je v tomto prípade umožniť deťom a mládeži, aby mohli za svojimi krúžkami a športovou činnosťou dochádzať v rámci mesta Prešov bezplatne a aby k tomu nemuseli využívať prepravu osobnými vozidlami. Tomuto kroku predchádzali mnohé rokovania a kompletná príprava a analýza zo strany DPMP, a rovnako veľký záujem obyvateľov o túto službu, ktorú veríme, že budú deti a mládež naplno využívať,“ uviedol primátor mesta Prešov František Oľha.

Autor: (Zdroj: presov.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.01.2020
Mesto Komárno zaviedlo bezplatnú MHD
Mesto Komárno zaviedlo od začiatku tohto roka bezplatnú autobusovú hromadnú dopravu. Podľa primátora Bélu Keszegha záujem o verejnú dopravu v posledných rokoch v meste neustále klesá a klesajú aj príjmy z predaja cestovných lístkov.
viac
30.11.2020
Mládež ako súčasť občianskej spoločnosti na Slovensku
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšiu vybranú časť z rozsiahlej štúdie o občianskej spoločnosti na Slovensku, zameranú na deti a mladých ľudí ako plnohodnotných členov občianskej spoločnosti a budúcich správcov krajiny.
viac
23.06.2022
Púchovčania budú môcť od 1. septembra cestovať mestskou dopravou bezplatne
Púchovčania s trvalým pobytom v meste budú môcť od 1. septembra tohto roka cestovať mestskou hromadnou dopravou bezplatne. Informovalo o tom mesto Púchov na sociálnej sieti.
viac
17.08.2023
Mesto zavádza od septembra MHD pre deti a mládež za euro
Mestskú hromadnú dopravu (MHD) pre deti a mládež vo veku od šiestich do 18 rokov s trvalým pobytom v Prešove a obci Ľubotice za euro zavádza od 1. septembra mesto Prešov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %