Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
09.02.2024 04:00

Prechádzky mestom budú aj pre ľudí, ktorí majú problémy s pohybom


Ilustračná snímka, zdroj: Trnavská arcidiecézna charita


Pravidelné prechádzky Trenčínom so sprievodcom budú môcť absolvovať aj ľudia, ktorí majú problémy s pohybom. Kultúrno-informačné centrum (KIC) Trenčín zabezpečilo invalidný vozík pre tých milovníkov histórie, ktorí majú problémy s dlhším chodením. Informovala o tom Zuzana Janáčová z KIC Trenčín.


KIC podľa nej ponúka novinku pre ľudí, ktorým sa ťažšie chodí, ale radi by sa zúčastňovali na prechádzkach mestom so sprievodcom. Prechádzky sa tešia záujmu širokého spektra návštevníkov a časom vznikla silná komunita fanúšikov trenčianskej minulosti. Preto organizátori veria, že sa v rámci prechádzky vždy nájde "vodič" vozíka, ktorý ho ochotne potlačí.         

"Vieme, že medzi pravidelnými účastníkmi sú už teraz ľudia pripravení pomôcť, takže sa tešíme na túto spoluprácu. Ak by bolo v niektorých termínoch použitie vozíka problémom, napr. pre strmé stúpanie alebo nezjazdnú cestu, upozorníme na to vopred," povedala Janáčová.         

Invalidný vozík na prechádzku mestom poskytne KIC bezplatne, záujemca si zaplatí len vstupné. Vopred zarezervovať si vozík bude možné prostredníctvom e-mailu na kic@trencin.sk alebo telefonicky na čísle 032/6504 711.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2017
Advokáti budú zadarmo radiť Prešovčanom
Prešovská radnica podporila projekt bezplatného právneho poradenstva. Advokáti budú Prešovčanom zdarma radiť v priestoroch MsÚ 26. apríla 2017.
viac
02.02.2018
Trenčín dostane takmer 400-tisíc eur na obnovu parku
Mesto uspelo vo výzve Integrovaného regionálneho operačného programu 2014 - 2020 s projektom Zelené pľúca mesta - Revitalizácia Parku M. R. Štefánika. Potvrdilo to ministerstvo pôdohospodárstva na svojom webe.
viac
04.01.2019
Sobotná prechádzka so sprievodcom predstaví zabudnuté osobnosti mesta
Zabudnuté osobnosti Trenčína Ján Mjartan a Štefan Pozdišovský budú témou januárovej Prechádzky mestom so sprievodcom. Prvá tohtoročná prechádzka bude v sobotu 5. januára.
viac
30.08.2019
Mesto vybuduje štyri nabíjacie stanice pre elektromobily
Mesto Trenčín chce vo všetkých štyroch mestských častiach vybudovať verejne prístupné nabíjacie stanice pre elektromobily.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %