Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
05.02.2024 03:42

O mestských investíciách informuje nový web radnice


Ilustračná snímka, zdroj: enomdopredu.sk


Mesto Skalica rozhodlo o novom spôsobe prezentácie svojich investičných akcií, plánov a zámerov. Zriadilo webovú stránku enomdopredu.sk, na ktorej prehľadným spôsobom informuje o jednotlivých aktivitách.


Podľa primátorky Oľgy Luptákovej sa snažili o ľahkú orientáciu, aby si každý občan mohol informácie vyhľadať podľa svojich preferencií.         

Web podobného zamerania má už dlhší čas v prevádzke aj krajské mesto Trnava. Má názov planujmesto.trnava.sk. Obsahuje rovnako ako stránka Skalice aj časovú os, financovanie i mapu investícií, kde sa zobrazia informácie podľa špecifík, ako je lokalita či zameranie.         

Skalická stránka informuje o celkových 35 projektoch v objeme 24,349 milióna eur v rôznych štádiách realizácie. Medzi 13 dokončenými uvádza zmodernizovanie odborných učební na základnej škole na Strážnickej ulici za 157.000 eur, regeneráciu vnútrobloku sídliska na Športovej ulici za takmer milión eur a sídliska na Ulici generála Ludvíka Svobodu za 293.000 eur, tiež zateplenie požiarnej zbrojnice za 117.000 eur. Suma 490.000 eur bola vynaložená na projekt technológií, v rámci čoho bolo nainštalovaných vyše 530 parkovacích senzorov na mapovanie obsadenosti parkovacích miest v centrálnej mestskej zóne s výstupom na 16 informačných panelov. Spolu s nimi boli v rámci projektu nainštalované i štyri meteostanice.         

Mesto podľa tohto webu vysadilo za vlaňajšok 164 nových stromov, opravilo osem komunikácií a zriadilo dve parkoviská. K 22 zverejneným zámerom na budúce obdobie patrí vznik parku pod hradbami, rozšírenie prístavu Baťovho kanála, rekonštrukcia škôl, rekonštrukcia Mestskej búdy, aj revitalizácia lesoparku Hájek, rozhľadňa na Čupoch a ďalšie.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.10.2016
Stropkov investoval do opravy parku, osvetlenia i dopravy
Stropkovská samospráva sa na prelome leta a jesene zamerala na realizáciu viacerých menších investičných akcií. Novinkou v centre mesta je kompletná obnova oplotenia v historickom parku, ktoré bolo podľa dostupných informácií staré približne 70 rokov.
viac
20.12.2016
Dva nové portály radnice sú vianočným darčekom pre občanov
Dva nové špecializované portály, ktorých cieľom je zvýšiť transparentnosť a otvorenosť samosprávy, zavádza mesto Trnava ako vianočný darček pre svojich obyvateľov.
viac
02.04.2020
Mestské divadlo P.O.Hviezdoslava ponúka online programy a podujatia
Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava (MDPOH) v Bratislave ponúka verejnosti špeciálne programy a podujatia, ktoré môžu ľudia sledovať online z domovov. Pripojilo sa tak k iniciatíve hlavného mesta "Zvládneme to aj v kultúre", ku ktorej sa pridali všetky mestské kultúrne inštitúcie.
viac
11.05.2020
Humenné investuje do cyklochodníkov, vzniknúť má aj promenáda
Mesto Humenné začína s realizáciou rekonštrukcie cyklochodníka v úseku od Sninského železničného mosta po prečerpávaciu stanicu technologickej vody v lokalite pri Laborci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %