Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
14.03.2022 08:30

Nový atletický štadión bude k dispozícii už v lete


Ilustračná snímka.


Nový atletický štadión v Liptovskom Mikuláši budú môcť športovci využívať už v lete. Informoval o tom primátor mesta Ján Blcháč.


Športovisko stavajú pri Centre voľného času (CVČ) na Nábreží. Riaditeľ CVČ Roman Králik predpokladá, že otvorenie areálu so sebou prinesie vyšší záujem o krúžkovú činnosť. Nový štadión umožní centru organizovať atletické a športové podujatia od kategórie detí až po seniorov a obohatí paletu krúžkovej voľnočasovej činnosti. Podľa Králika vďaka nemu rozšíria aj ponuku letných prímestských táborov formou pohybových a kondičných kempov.

Primátor pripomenul, že Liptovský Mikuláš má vyše storočnú atletickú históriu. "Rastie u nás mnoho talentovaných mladých atlétov, ktorí uspeli na slovenských i medzinárodných súťažiach. Infraštruktúra je pre nich dôležitá, aby sa dokázali kvalitne pripraviť. Nový atletický štadión, ktorý staviame, priláka okrem atlétov z CVČ aj širokú škálu športovcov. K dispozícii bude aj pre verejnosť," skonštatoval.

Štadión bude mať 300-metrový ovál s umelým povrchom a štyrmi dráhami po obvode s možnosťou behu na 110 metrov cez prekážky. Areál doplnia doskočiská, prekážky, vrhačské klietky pre diskárov, guliarov či oštepárov, priestor pre skok do výšky a do diaľky. Súčasťou majú byť vonkajšie posilňovacie stroje, solárne osvetlenie, chráničky pre meracie zariadenia a oplotenie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.08.2018
Komplexná obnova štadióna MFK Tatran Liptovský Mikuláš vyjde na 1,25 milióna eur
Modernizácia futbalového štadióna MFK Tatran Liptovský Mikuláš sa oficiálne začala v sobotu 28. júla, keď v polčase zápasu MFK Tatran – FC ŠTK 1914 Šamorín slávnostne odhalili tabuľu o jeho rekonštrukcii.
viac
25.05.2020
Budúci rok by v Liptovskom Mikuláši mali začať stavať atletický štadión
Nový štvordráhový atletický štadión majú na budúci rok začať stavať v Liptovskom Mikuláši. Športovisko vyrastie na Nábreží Aurela Stodolu, na výstavbu prispel aj Slovenský atletický zväz (SAZ). Informovala o tom hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.
viac
25.08.2020
Mesto zrekonštruuje ľadovú plochu na zimnom štadióne
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Liptovskom Mikuláši podporili na ostatnom zasadnutí návrh na financovanie rekonštrukcie ľadovej plochy na mestskom zimnom štadióne. Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej by mala rekonštrukcia stáť celkovo 452 000 eur.
viac
08.08.2023
Dvojmiliónová modernizácia štadióna v L. Mikuláši by mala trvať do februára
Mestský futbalový štadión v Liptovskom Mikuláši prejde v najbližších mesiacoch modernizáciou za 2,3 milióna eur. Rekonštrukciou chcú zabezpečiť dobudovanie štadióna pre potreby najvyššej súťaže. Ako informovali zástupcovia mesta, práce by mali trvať do februára budúceho roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %