Štvrtok 16.05.2024
Dnes má meniny 
Svetozár
°C
28.10.2023 02:05

Nominovať na Učiteľskú osobnosť Slovenska je možné do 5. novembra


Ilustračná snímka (TASR)


Možnosť nominovať inšpiratívnych učiteľov na ocenenie Učiteľská osobnosť Slovenska je do 5. novembra. TASR o tom informovali organizátori s tým, že doteraz prijali takmer 850 nominácií. Do ocenenia sa môžu prihlasovať aj samotní učitelia, a to do 30. novembra.


„Už takmer 850 kolegov, žiakov či rodičov sa rozhodlo poďakovať inšpiratívnym učiteľkám a učiteľom a nominovali ich na ocenenie Učiteľská osobnosť Slovenska. Píšu slová ocenenia, vďaky a obdivu, ktoré sú pre každú učiteľku či učiteľa nesmierne dôležité," uviedla Zuzana Labašová z Komenského inštitútu.

Na jar budúceho roka má byť vybraná finálová desiatka učiteľov. Učiteľská osobnosť Slovenska za rok 2023 bude odhalená na galavečere v máji. Aktuálnym laureátom je učiteľ matematiky, informatiky a slovenského jazyka Rastislav Očenáš zo Sliača. Ocenenie si v minulom ročníku odniesli aj Ivica Dafčíková (Cena verejnosti) a Oľga Bystrianska (Cena zastúpenia Európskej komisie na Slovensku). 

Titul Učiteľská osobnosť Slovenska zastrešuje Centrum environmentálnej a etickej východy Živica a Komenského inštitút. Je licencovanou slovenskou verziou Global Teacher Prize, medzinárodného ocenenia, ktoré spája komunitu inšpiratívnych pedagógov z celého sveta. Na Slovensku sa toto ocenenie odovzdáva piaty rok.   

Autor: (Zdroj: TASR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2021
Rezervačný systém zjednoduší samosprávam proces testovania
Združenie miest a obcí Slovenska prichádza medzi samosprávy s jedinečnou ponukou. Ide o rezervačný systém Bookio na pomoc pri testovaní obyvateľov. Tento modul uľahčí prihlasovanie ľudí na testovanie, zlepší plánovanie pre mestá a obce a výrazne zvýši bezpečnosť a efektivitu samotného testovania.
viac
24.01.2022
Komunálne a regionálne voľby by sa mohli konať 29. októbra
Komunálne voľby a voľby do orgánov samosprávnych krajov sa budú na jeseň konať prvýkrát v jeden termín. Podľa lehôt, ktoré stanovuje zákon, by sa mali konať 29. októbra.
viac
24.01.2022
ZMOS požaduje predĺžiť termíny výkazov
Združenie miest a obcí Slovenska požiadalo rezort financií o predĺženie termínu na podávanie riadnej účtovnej závierky a ďalších finančných výkazov. Tlmočí tak požiadavku miest a obcí, ktorým predĺženie termínu v súvislosti s epidemiologickou situáciou pomohlo minulý rok.
viac
21.05.2022
Osobnosti horských krajín si prevzali ocenenia
Spoločný projekt Poľska a Slovenska – Osobnosť horských krajín, poznal ocenených za ostatné dva roky. Jedným z nich je aj predseda ZMOS a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %