Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
21.12.2022 03:20

Na námestie sa vracia ľadová plocha pre verejné korčuľovanie


Ilustračná snímka: (tasr).


Po prestávke sa na námestie vo Zvolene vracia ľadová plocha pre verejné korčuľovanie pod holým nebom. Obyvateľom a návštevníkom mesta je k dispozícii počas celých vianočných a novoročných sviatkov a aj po nich. Potvrdil to hovorca Zvolena Martin Svatuška.


Pripomenul, že všetkým záujemcom o korčuľovanie je prístupná od pondelka do soboty medzi 7.30 a 18.00 h, a tiež v nedeľu medzi 9.30 a 20.00 h. Podľa hovorcu mesto nechalo možnosť kolektívom so záujmom o amatérske hokejové zápasy, aby si plochu prenajali vo večerných hodinách. Dodal, že tak to bolo zvykom aj počas uplynulých rokov.

Ako uviedol, v minulosti bolo zvykom nechať ľad v prevádzke do konca februára. S tým počítajú vo Zvolene aj tentokrát. "Rozhodujúcim faktorom však bude určite počasie, presný termín ukončenia jej prevádzky dnes preto nie je možné povedať," zdôraznil. Informoval, že o ľadovú plochu na námestí je medzi Zvolenčanmi po dvoch pandemických rokoch veľký záujem. Vstup ostáva bezplatný.

Proces chladenia si podľa jeho slov vyžaduje spotrebu elektrickej energie. "Na druhej strane však náklady na prevádzku ľadovej plochy neostávajú výhradne na pleciach mesta," podotkol Svatuška.

Primátor mesta Zvolen Vladimír Maňka poznamenal, že korčuľovanie na námestí vo Zvolene podporujú viaceré firmy. Tým sa darí znižovať náklady mesta na prevádzku, s ich pomocou počíta samospráva aj tento rok. "Dajú si na mantinel reklamu, a tým pádom budeme plochu financovať aj z ich príspevku," zhrnul. Podľa neho prispievajú aj tí, ktorí si plochu vo večerných hodinách zvyknú prenajať na hokejové zápasy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2017
Vo Zvolene dnes tancovalo štvorylku až 700 detí
Až sedemsto detí dnes (19. 5.) na pravé poludnie na Námestí SNP tancovalo historický tanec štvorylka. Jednalo sa o tretí ročník Zvolenskej štvorylky - podujatia medzinárodného významu European Quadrille Dance Festival.
viac
17.02.2020
Stropkov plánuje zrekonštruovať zimný štadión
Mesto Stropkov plánuje v tomto roku zrekonštruovať zimný štadión. Začiatkom decembra minulého roka ho pre poruchu na technológii chladenia plochy, ktorá predstavovala potenciálne bezpečnostné riziko, musel prevádzkovateľ, mestský podnik Služba, zatvoriť. Radnica následne zabezpečila mobilné klzisko.
viac
10.11.2022
Mobilná ľadová plocha v Prievidzi tento rok nebude, mesto obmedzí i osvetlenie
Mobilná ľadová plocha na Námestí slobody v Prievidzi tento rok nebude. Úsporné opatrenia, ktorými samospráva reaguje na energetickú krízu, sa dotknú i vianočného osvetlenia. Informovala o tom referentka kancelárie primátorky mesta Michaela Beňadiková.
viac
28.11.2022
Na Hlavnom i Hviezdoslavovom námestí sa oficiálne začnali vianočné trhy
Rozsvietením vianočného stromčeka sa v piatok podvečer na Hlavnom námestí v Bratislave oficiálne začali tohtoročné vianočné trhy, ktoré sa do hlavného mesta vracajú po dvojročnej pandemickej prestávke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %