Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
10.12.2021 02:25

Na Kamzík vypravia "Sánkobus", sánkovať sa tu bude dať aj po zotmení


Snímka zdroj: (tasr).


Na bratislavský Kamzík v Malých Karpatoch vypraví v piatok popoludní Dopravný podnik Bratislava "Sánkobus".


Premávať bude od 15.30 do 19.30 h na linke 144 medzi Kolibou a Kamzíkom, ako prípoj ku každému spoju trolejbusovej linky 44. Aktuálne informácie o prevádzke Sánkobusu aj v ďalších dňoch nájde verejnosť na webe mestského dopravcu.

Na Cvičnej lúke na Kamzíku sa budú môcť deti po dlhých rokoch sánkovať aj vo večerných hodinách. Mesto a Mestské lesy v Bratislave tam totiž opravili staré reflektory. "Osvetlenie bude zapnuté počas dní, keď je kopec zasnežený, približne do 21.00 h," spresnil magistrát.

Po tom, čo v Bratislave vo štvrtok (9. 12.) napadlo niekoľko centimetrov snehu, odporúča mesto sánkarom smerujúcim na Kamzík využiť "Sánkobus" na MHD linke 144 a vyhnúť sa problémom s parkovaním. "Premávať bude počas voľných dní a v prípade priaznivých snehových podmienok aj cez pracovné dni," spresnilo mesto. Dopravca deklaruje, že v prípade snehu a vhodných podmienok na zimné športy plánuje tento spoj vypravovať denne a v predĺženej prevádzke až do 19.30 h.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.10.2017
Koncom roka môže Bratislava dosiahnuť hranicu 1,5 milióna návštevníkov
Bratislava tri roky za sebou prepisuje rekordy v návštevnosti. Koncom tohto roka môže dosiahnuť hranicu 1,5 milióna návštevníkov. Do Bratislavy prichádzajú podľa štatistík najmä turisti z Česka, Nemecka, Rakúska, Anglicka i Poľska.
viac
02.09.2018
Samospráva osvetlila historické dominanty centra, pribudnú i ďalšie
Večerné či nočné prechádzky po metropole Horehronia sú pre obyvateľov i návštevníkov mesta príjemnejšie. Breznianska samospráva osvetlila dominanty námestia, ako aj vstup do Brezna.
viac
26.04.2022
Premávku čiastočne vynovenej lanovky na Kamzík obnovia v máji
Čiastočne obnovená sedačková lanovka premávajúca medzi Železnou studničkou a Kamzíkom v bratislavskom Novom Meste by mala byť verejnosti opäť prístupná začiatkom mája. Otvorenie jej letnej sezóny je naplánované na 5. mája. Uviedol to Ján Borčin z miestneho úradu.
viac
15.12.2022
Cestovnému ruchu sa v hlavnom meste tento rok darilo
Cestovnému ruchu v hlavnom meste sa v roku 2022 v porovnaní s minulými rokmi darilo. Za prvých desať mesiacov tohto roka prespalo v Bratislave viac zahraničných turistov ako za celé prechádzajúce dva roky dokopy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %