Streda 15.05.2024
Dnes má meniny 
Žofia, Sofia
°C
05.03.2024 05:05

Múzeum Bojnice pripravuje Strašidelný zámok, hľadá účinkujúcich


Bojnický zámok (archív ON)


Slovenské národné múzeum (SNM) -Múzeum Bojnice na prelome apríla a mája prinesie návštevníkom audiovizuálnu hororovo-romantickú šou pod názvom Spiritus Mortis. Účinkujúcich hľadá cez konkurz, uskutoční sa 16. a 17. marca v priestore Záhradného domu.


Informovala o tom PR manažérka múzea Petra Gordíková.  Uchádzači o konkurz sa môžu registrovať prostredníctvom emailovej adresy strasidla@bojnicecastle.sk. Následne im múzeum zašle osobný dotazník a podrobnejšie informácie o samotnom konkurze.         

Základ strašidelného príbehu tvorí pôvodná historická legenda o láske, zrade a pomste. "Sústredíme sa na emócie, atmosféru, prežitok a fantáziu," povedal o pripravovanom projekte režisér Peter Serge Butko. Tvorcovia podľa neho využívajú prvky gotického romantizmu, ktorý ponúka skvelú možnosť prerozprávať jednoduchý, ale mystikou a tragédiou naplnený dej.         

Butko je režisér a producent pôsobiaci na medzinárodnej scéne. Pochádza z Prievidze a do regiónu sa v kreatívnom projekte vracia po 30 rokoch. Od roku 1992 žije v Česku, v posledných rokoch pôsobí prevažne v krajinách západného Balkánu a Latinskej Ameriky. Spolupracoval s množstvom významných osobností českej i slovenskej kultúrnej scény v oblasti divadla, hudby, televízie i filmu. Jeho posledným počinom na slovenskej scéne bol celovečerný hraný film "Vitaj doma, brate!".         

Spiritus Mortis prináša SNM - Múzeum Bojnice v rámci podujatia Strašidelný zámok. Prehliadky sa budú konať od 25. do 28. apríla a následne od 4. do 8. mája.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.08.2019
Prednáška na zámku priblíži grófa Pálffyho ako zberateľa a staviteľa
Prednáška na Bojnickom zámku priblíži jeho posledného šľachtického majiteľa ako zberateľa a staviteľa. O živote grófa Jána Františka Pálffyho sa budú môcť návštevníci viac dozvedieť 10. augusta.
viac
16.02.2021
Bencovje grunt je TOP inováciou v cestovnom ruchu v Trenčianskom kraji
Bencovje grunt v Bojniciach je TOP inováciou v cestovnom ruchu v Trenčianskom kraji za minulý rok. V každoročnej súťaži Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región sa na tom zhodla odborná porota.
viac
16.04.2021
Slovenské banské múzeum sa pripravuje na letnú sezónu
Slovenské banské múzeum (SBM) so sídlom v Banskej Štiavnici sa postupne pripravuje na blížiacu sa letnú turistickú sezónu. Okrem iného múzeum hľadá i sezónnych lektorov a lektorky, uviedla Iveta Chovanová z centra marketingu, komunikácie a zelených inovácií SBM.
viac
19.10.2023
SIEA: Hľadajú ľudí, ktorí chcú pomáhať svojim regiónom
V Slovenskej inovačnej a energetickej agentúre hľadajú ľudí, ktorí chcú pritom svojim regiónom pomôcť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %