Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
29.06.2023 02:25

Ministerstvo školstva pošle školám ostatnú časť financií na energie na rok 2023


Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Daniel Bútora. Snímka zdroj: (MŠVVaŠ).


Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR uhradí školám v plnej miere zvýšené prevádzkové náklady z dôvodu nárastu cien energií v roku 2023. Celková výška finančných prostriedkov predstavuje 12,4 milióna eur.


Pred stredajším rokovaním vlády to potvrdil minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Daniel Bútora.

V treťom kole dohodovacieho konania na dofinancovanie prevádzkových nákladov z dôvodu nárastu cien energií v roku 2023 budú zriaďovateľom škôl a štátnych školských zariadení poskytnuté finančné prostriedky na energie spotrebované od januára do apríla na základe údajov z formulára vyplneného do 25. mája.

V prípade, že správne vyplnené údaje boli na základe vykonaných kontrol vyhodnotené ako chybné, je potrebné opätovne vyplniť formulár na webe spolu so zaslaním skenov faktúr príslušnému regionálnemu úradu školskej správy na ich individuálne posúdenie. Úrad zašle ministerstvu skeny faktúr, ktoré dokazujú správnosť údajov v elektronickom formulári. Následne bude rozhodnutie ministerstva upravené.

V druhom kole dohodovacieho konania na dofinancovanie prevádzkových nákladov z dôvodu nárastu cien energií v roku 2023 bola zriaďovateľom škôl a štátnych školských zariadení vypočítaná výška finančnej pomoci na úhradu výdavkov na energie spotrebované v januári a februári. Podmienkou poskytnutia finančných prostriedkov bol vstup zriaďovateľa do dohodovacieho konania.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2021
Ministerstvá školstva a práce podporia základné umelecké školy
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v spolupráci s Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny SR spoločne vyčlenili 20 miliónov eur na udržateľnosť zamestnanosti pedagogických a nepedagogických zamestnancov v základných umeleckých školách.
viac
11.05.2021
ZMOS na rokovaní s ministrom školstva
Koncom minulého týždňa sa uskutočnilo rokovanie zástupcov Združenia miest a obcí Slovenska s ministrom školstva Branislavom Grohlingom. Spoločné rokovanie iniciovalo Združenie miest a obcí Slovenska.
viac
07.01.2022
Do doučovania žiakov sa v roku 2022 plánuje zapojiť najvyšší počet škôl
Upevnenie vedomostí pre všetky deti - tak zo sociálne znevýhodneného prostredia, ale aj tých, ktoré sú intelektovo nadané, či si potrebujú upevniť jednotlivé poznatky.
viac
12.07.2022
ZMOS: Problém s kapacitami v materských školách je iba vo vybraných regiónoch
Problém s kapacitami v materských školách sa týka iba vybraných regiónov a lokalít. Potvrdil to ústredný riaditeľ kancelárie Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Michal Kaliňák.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %