Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
17.03.2023 02:25

Mesto vlani ušetrilo pri verejných obstarávaniach 1,1 milióna eur


Mestský úrad v Topoľčanoch.


Mesto Topoľčany ušetrilo pri verejných obstarávaniach v minulom roku finančné prostriedky vo výške 1 108 900 eur.


Táto suma predstavuje rozdiel medzi vysúťaženou a predpokladanou hodnotou zákazky, ktorá sa určuje v zmysle zákona, informovala hovorkyňa mesta Lenka Savarová.

Ušetrené peniaze samospráva priebežne použila na ďalšie minuloročné investície. Nepoužité financie zvýšili rezervný fond, ktorý má aktuálne hodnotu 5 359 000 eur.

V tomto roku má mesto v pláne realizovať z prostriedkov mesta aj z európskych fondov viacero projektov. Patrí k nim príprava projektu debarierizácie podchodu pod železničnou stanicou, revitalizácia vnútrobloku M. Benku i prekrytie 50-metrového bazéna na kúpalisku tak, aby bola zabezpečená jeho celoročná prevádzka. Pripravená je aj realizácia vodozádržných opatrení v okolí bývalej Základnej školy Gagarinova a Dome kultúry v Topoľčanoch či vybudovanie centra environmentálnej výchovy.

Radnica plánuje rozšírenie Nového cintorína a opravu časti bočného múru Starého cintorína, zavedenie zdieľaných bicyklov, začať by sa malo aj s výstavbou druhej etapy cyklocesty. Detské ihriská v meste by mali byť doplnené o nové hracie prvky, na pešej zóne sa pripravuje oprava dlažby. Samospráva počíta aj s budovaním nových parkovacích miest na sídliskách F, Juh a Východ a opravou ďalších úsekov ciest a chodníkov podľa priorít mestských výborov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.09.2019
Mesto začína so zberom a zhodnocovaním kuchynského odpadu
Mesto Topoľčany začína so zberom a zhodnocovaním kuchynského odpadu ako jedna z prvých samospráv na Slovensku. Novinka sa zatiaľ dotýka iba rodinných domov, do ktorých mesto distribuovalo desaťlitrové uzatvárateľné nádoby na kuchynský odpad.
viac
28.05.2020
Staré Mesto očakáva výpadok na daniach viac ako 1,9 mil. eur
Bratislavské Staré Mesto očakáva v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu výpadok na výnosoch z daní vo výške viac ako 1,9 milióna eur. Týka sa to dane z príjmov fyzických osôb, dane za užívanie verejného priestranstva i dane z nehnuteľnosti.
viac
29.06.2020
Mesto Senica vypísalo výzvu na realizáciu cyklotrasy
Mesto Senica vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na realizáciu projektu Cyklodopravné trasy Senica - I. etapa, ktorej celková predpokladaná hodnota je vo výške 1 205 744,08 eura. Vyplýva to z informácií zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávania (ÚVO).
viac
06.02.2024
Mesto vlani ušetrilo verejnými obstarávaniami vyše pol milióna eur
Mesto Topoľčany ušetrilo v minulom roku vyše pol milióna eur na verejných obstarávaniach. Významné úspory dosiahlo najmä na realizácii viacerých stavebných a revitalizačných projektov, informovala radnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %